Voor Ziekenhuis Amstelland is verpleegkundig leiderschap een belangrijk thema. Donderdag 8 februari zijn onze verpleegkundigen om deze reden uitgenodigd voor een evenement waarbij inspiratie en zeggenschap centraal stond. Vanuit iedere afdeling waren er verpleegkundigen aanwezig, dankjewel!

Onze voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad, Irene Mohr-Vliegenthart, kijkt met enthousiasme terug op het evenement “Het was een mooie en intensieve dag, waarbij met name de onderlinge contacten tussen verpleegkundigen van de verschillende afdelingen waardevol was. Hierdoor hebben we inspiratie gekregen om het verpleegkundig leiderschap binnen het Ziekenhuis Amstelland verder te gaan ontwikkelen”.

Inspiratie

Demelza Hoogwerf en Gert-Jan Timmers, werkzaam voor Ziekenhuis Amstelland, zetten de verpleegkundigen aan het denken over de kansen en uitdagingen op de werkvloer. Daaropvolgend stond er een interactieve workshop van Heartbeats op de planning. De sprekers lieten de verpleegkundigen zien hoe zeggenschap vergroot kan worden en welke rol de eigen regie hierin speelt.

Wet zeggenschap

In 2023 is de wet zeggenschap in de zorg ingegaan. Zorgorganisaties moeten verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere zorgverleners in de gelegenheid stellen invloed uit te oefenen op het zorgbeleid.

Sophia de Rooij licht tijdens het evenement toe hoe belangrijk het is voor Ziekenhuis Amstelland om verpleegkundigen te betrekken bij besluiten.

De zorg van morgen

Jaap Kappert, bestuurder bij V&VN sluit de dag af met zijn visie op de zorg van morgen in Nederland en de belangrijke rol van de verpleegkundigen hierin.

“Als de zorg steeds meer rond gezondheid, functioneren en eigen regie van patiënten draait, dan is de grote bijdrage aan zorg en beleid van verpleegkundigen direct vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat verpleegkundigen dit beseffen en gezamenlijk uitdragen dat hun vakkennis essentieel is voor de zorg van morgen, en dus ook hun bijdrage aan de strategie van het ziekenhuis.”, aldus Jaap.

Werken als verpleegkundige

Met oog op een toekomst waarin de vraag naar zorg toeneemt en de arbeidsmarkt een heikel punt is, is het van groot belang om medewerkers op de eerste plaats te zetten. Door te inspireren en veel aandacht aan scholing te besteden, biedt Ziekenhuis Amstelland mogelijkheden tot ontwikkeling en doorgroei. Heb jij interesse in een functie als verpleegkundige? Lees verder op onze werken bij pagina.