Op 12 juni overhandigde Strong Babies namens vele donateurs 2 buidelstoelen aan de neonatologie unit van Ziekenhuis Amstelland. Strong Babies organiseerde deze inzamelingsactie voor de best mogelijke start voor baby’s in het Amstelveense ziekenhuis. We zijn blij dat we door de samenwerking met Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de wens uit de wensbank van het ziekenhuis vervulden van twee medewerkers die vroeg geboren baby’s en ouders deze faciliteit zo gunnen!  

Gulle gevers waren Stichting Witte Bedjes, Bangarage Amstelveen, Stichting Vrienden Ziekenhuis Amstelland en Rotaryclub Amstelveen. Bovendien hebben veel ouders en donateurs van Strong Babies gul gegeven voor deze buidelstoelen. Zodat baby’s niet gescheiden hoeven te worden van hun ouders en hun overlevingskansen vergroten.  

Kangoeroeën is van levensbelang
Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen. Huid-op-huid contact vermindert de stress van de baby en stimuleert de hersengroei. Het bevordert een veilige hechting en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Het verbetert de slaap en groei, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur.  

Strong Babies buidelstoel
Op basis van de nieuwste inzichten adviseert de WHO om dagelijks minimaal 8-24 uur huid-op huidcontact te hebben. Hierbij is het van belang om elke dag zo lang en ononderbroken mogelijk te kangoeroeën. De Strong Babies buidelstoel maakt dit mogelijk.

StrongBabiesmaakt zich sterk voor te vroeg geboren babys
Ondanks alle bewezen voordelen, is kangoeroezorg in de meeste ziekenhuizen nog geen standaard zorg. Strong Babies zet zich in om hier verandering in te brengen door scholing, buidelstoelen en voorlichting mogelijk te maken. Bovendien financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van vroeggeboorte en andere complicaties rondom zwangerschap en geboorte. 

Ontwikkelingsgerichte zorg in Ziekenhuis Amstelland
Het buidelen sluit goed aan op de principes van waaruit Ziekenhuis Amstelland werkt.  Op de Neonatologie worden de baby’s verzorgd volgens deontwikkelingsgerichte zorgmethode. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken wat de baby aangeeft en aankan. De verzorging sluit hier zo veel mogelijk op aan.  

Dankjewel voor jullie donaties en de prachtige buidelstoelen. We zullen er veel ouders en baby’s blij mee maken!

Dankjewel Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland, Rotaryclub, Stichting Witte bedjes, Ondernemersvereniging Amstelveen, Bangarage, Wish3 en Strong Babies voor deze mooie donatie