Leerling operatieassistent

Wat ga je doen?

Onze operatiekamer complex bestaat uit zes moderne operatiekamers waar de meest voorkomende operaties worden verricht. Op een operatie kamer werken diverse disciplines intensief met elkaar samen. Als operatieassistent zorg je samen met collega’s er voor dat een operatie goed kan verlopen door ervoor te zorgen dat al het instrumentarium en andere technische hulpmiddelen aanwezig zijn. Ook geef je tijdens een operatie de benodigde steriele instrumenten en hechtmaterialen op tijd aan de operateur.

De opleiding

De opleiding start 2x per jaar in maart en in september en duurt drie jaar. Je hoort minimaal 2 maanden voordat de opleiding start of je bent geselecteerd. Als je niks hoort ben je niet geselecteerd en kan je opnieuw voor de volgende opleiding solliciteren.

Je start met een beroepsvoorbereidende periode van drie maanden op de Amstel Academie met stages in het ziekenhuis. Daarna ben je gedurende het vervolg van de opleiding afwisselend werkzaam op de operatiekamers en voor het theorie gedeelte op de Amstel Academie. Gedurende je praktijkgedeelte op de operatiekamers word je begeleid door operatieassistenten. Zij hebben eveneens de opleiding gevolgd en zullen hun begeleiding afstemmen op je leervragen en leerstijl.

Vooropleidingseisen voor de opleiding operatieassistent: 

  • Een HAVO diploma met als profiel natuur & gezondheid of natuur &techniek;
  • Een afgerond verpleegkundige opleiding niveau 4 met in de vooropleiding één exact vak;
  • Een MBO zorg gerelateerde opleiding niveau 4 met in de vooropleiding minimaal één exact vak;
  • Verder is een voldoende beheersing van de Nederlandse taal essentieel.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Inge Smit via i.smit@zha.nl of Johan Licht via j.licht@zha.nl.

Je kunt via deze link solliciteren voor de opleiding. 

Als je bij ons komt werken is het aanvragen van een VOG onderdeel van de selectieprocedure.

Solliciteren