Klinisch psycholoog kindergeneeskunde

Warm, empathisch, betrokken, analytisch én vertrouwd, dat zijn dé kwaliteiten die wij zoeken in een kinderpsycholoog. Wil jij graag kinderen en hun ouders begeleiden binnen het ziekenhuis? Om ons team weer compleet te maken zijn we voor het Vrouw Kind Centrum op zoek naar een kinderpsycholoog!

Wat ga je doen?

Als kinderpsycholoog bij Ziekenhuis Amstelland ben je zowel klinisch als poliklinisch aan het werk. Je werkt nauw samen met de kinderarts en gynaecoloog (verloskunde) aan het opstellen van een behandelplan en waar nodig werk je ook samen met andere disciplines (diëtiste, fysiotherapie).

Daarnaast biedt je als kinderpsycholoog ondersteuning en deskundigheidsbevordering aan de pedagogische medewerkers. Je voert gesprekken met ouders op de afdeling die een baby hebben gekregen en die zorg nodig heeft in de couveuse of MKK. Focus ligt hierbij op het bevorderen van de ouder-kindrelatie (hechting). Poliklinisch ondersteun je waar nodig (korte trajecten, anders verwijzing naar elders) bij somatisch onbegrepen klachten of angsten, of bij interactie problematiek (huilbaby’s/ voedingsproblemen of overgewicht/ incontinentie). Daarnaast ga je ook specifieke behandelingen uitvoeren, waaronder bijv. EMDR.

Over ons Ziekenhuis

Ziekenhuis Amstelland werkt in een omgeving met een ruim aanbod aan ziekenhuizen en behandelcentra. We onderscheiden ons door een sterk basisprofiel: TOP in basiszorg. Je kan je kwaliteiten optimaal inzetten door onze kleinschaligheid en korte lijnen binnen de organisatie. Er is een goede samenwerking met onze verwijzers. We werken gastvrij en collegiaal in kleine teams. Er is een open omgangsvorm, je werkt nauw samen met medisch specialisten en er is ruimte voor initiatief. Je persoonlijke, vakmatige ontwikkeling staat bij ons voorop. Kindergeneeskunde maakt deel uit van het Vrouw Kind Centrum en is één van de speerpunten van ziekenhuis Amstelland. Het VKC is nog volop in ontwikkeling en zal de komende jaren verder zal uitbreiden, waarbij er ook ruimte is voor een eigen inbreng en creatieve ideeën.

Wie ben jij?

 • Je bent geregistreerd in het BIG register als gezondheidszorg psycholoog of klinisch psycholoog;
 • Gedegen inzicht in de psychische problematiek van het kind in relatie tot somatiek
 • Liefst IMH opgeleid
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt een flexibele actieve betrokken houding, teamgevoel en goede communicatieve vaardigheden.

Wat wij bieden!

 • Direct een dienstverband voor onbepaalde tijd voor 16 á 24 uur per week;
 • Een enthousiast betrokken team;
 • Een salaris van maximaal € 5.257,- bruto per maand (FWG 65), op basis van 36 uur per week, de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen;
 • Een ruim aanbod aan bijscholingen en opleidingen;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende gratis parkeergelegenheid;
 • Goede Kinderopvang en Buitenschoolse opvang in Ziekenhuis Amstelland. Kijk voor meer informatie op de website van Hestia.

Informatie

Wil je meer weten of een dagje meelopen? Neem dan contact op met Petra-Marije Greidanus, voorzitter vakgroep Kindergeneeskunde, tel. 020-7556187 / pegre@zha.nl, of met Peter Mooij, Manager Vrouw Kind Centrum,   tel. 020-7556643 / p.mooij@zha.nl.

Enthousiast? Laten we kennis maken!

Wil je meteen reageren? Dat kan tot 30 november via de knop “solliciteren” hieronder. Vul je gegevens in en sluit je sollicitatiebrief en CV bij. Je kunt je sollicitatie richten aan de afdeling recruitment. Wij nemen dan binnen twee weken na het sluiten van de vacature contact met je op. Het aanvragen van een VOG verklaring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren