Verpleegkundig Specialist Cardiologie

Wat ga je doen?

De kern van je werk is het klinisch handelen. Je biedt binnen de directe patiëntenzorg evidence based verpleegkundig specialistische zorg in combinatie met geprotocolleerde geneeskundige zorg binnen het deskundigheidsgebied hartfalen. Je integreert medische en verpleegkundige kennis en bent in staat om over hoog complexe zorgsituaties diagnostische en therapeutische besluiten te nemen en uit te voeren. Hierbij staat de patiënt centraal.

De veranderingen binnen de hartfalenzorg, zoals de nieuwe ontwikkelingen in behandeling, de steeds oudere patiënt met meer co-morbiditeit, maar ook het inzetten van palliatieve zorg en het voeren van slecht nieuwsgesprekken, vragen van jou als verpleegkundig specialist kennis van deze gebieden. Je bent met je specialistische kennis een belangrijke spil in de zorg voor de hartfalen patiënt en neemt de rol van casemanager op je. Je gaat samenwerken met een andere verpleegkundig specialist.

Betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, signaleren opleidingsbehoeften

Je bent betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Je signaleert opleidingsbehoeften, levert een bijdrage aan en initieert theoretische scholing en praktische training van relevante vaardigheden aan verwante beroepspersonen zowel intra- als extramuraal. Als verpleegkundig specialist speel je hier, vanuit je expertise, een belangrijke rol in.

Over ons

Ziekenhuis Amstelland werkt in een omgeving met een ruim aanbod aan ziekenhuizen en behandelcentra. We onderscheiden ons door een sterk basisprofiel: TOP in basiszorg. En dat is mogelijk door onze kleinschaligheid en korte lijnen binnen de organisatie en de goede samenwerking met onze verwijzers. We werken collegiaal in kleine teams. Er is een open omgangsvorm, je werkt nauw samen met medisch specialisten en er is ruimte voor initiatief. Je vakmatige en persoonlijke ontwikkeling staat bij ons voorop.

Werken binnen de sectie cardiologie

De afdeling cardiologie van het Amstelland Ziekenhuis bestaat uit een polikliniek, een verpleegafdeling, een Acute Opname Afdeling en de CCU . De vakgroep bestaat uit 5 cardiologen en er is een goede samenwerking met het Amsterdam UMC, locatie VUmc en AMC.

Wie ben jij?

 • Je hebt een diploma HBO-V aangevuld met een opleiding verpleegkundig specialist (MANP) (of bereid deze te volgen);
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van de IC-CCU aantekening en heb je 2 jaar CCU werkervaring;
 • BIG registratie;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een pré;
 • Je hebt affiniteit met de oudere patiënt, je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet. 

Wat wij bieden!

 • Een afwisselende baan voor 24 uur per week;
 • Een salaris van maximaal € 4466,- bruto per maand (FWG 60), op basis van 36 uur per week;
 • Een ruim aanbod aan bijscholingen en opleidingen;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende gratis parkeergelegenheid;
 • Goede Kinderopvang en Buitenschoolse opvang in Ziekenhuis Amstelland. Kijk voor meer informatie op de website van Hestia. 

Informatie
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Agneta Markusse, verpleegkundig specialist, via tel. 020-7557043.

Enthousiast? Laten we kennis maken!

Wil je reageren? Dat kan tot 1 december middels onderstaande knop en sluit je sollicitatiebrief en cv bij. Je kunt je sollicitatie richten aan de afdeling recruitment. Wij nemen dan binnen twee weken na het sluiten van de vacature contact met je op.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en doorplaatsing/overname van werving teksten is niet toegestaan.

 

 

Solliciteren