Leerling anesthesiemedewerker

De opleiding tot anesthesiemedewerker

Onze operatiekamer complex bestaat uit zes moderne operatiekamers waar de meest voorkomende operaties worden verricht. 
Op de operatie kamer werken diverse disciplines intensief met elkaar samen. Als anesthesiemedewerker ben je verantwoordelijk voor de voorbereidingen van anesthesietechnieken en assisteer je de anesthesioloog bij het toedienen hiervan. Tevens ben je mede verantwoordelijk voor de bewaking van vitale lichaamsfuncties van de patiënt en de verslaglegging hiervan.

De opleiding tot anesthesiemedewerker duurt drie jaar en start met een beroepsvoorbereidende periode van drie maanden op de Amstel Academie met stages in het ziekenhuis. Daarna ben je gedurende het vervolg van de opleiding afwisselend werkzaam op de operatiekamers en voor het theorie gedeelte op de Amstel Academie. Gedurende het praktijkdeel op de operatiekamers word je begeleid door anesthesiemedewerkers. Zij hebben eveneens de opleiding gevolgd en zullen hun begeleiding afstemmen op je leervragen en leerstijl.

Vooropleidingseisen voor de opleiding tot anesthesiemedewerker: 

  • Om toegelaten te worden tot de opleiding tot anesthesiemedewerker ben je minimaal 18 jaar oud en heb je een havo diploma met de vakken natuurkunde en scheikunde.
  • Ook als je een hbo-v diploma hebt geven wij de voorkeur aan een exacte vooropleiding op HAVO-niveau.
  • Verder is een voldoende beheersing van de Nederlandse taal essentieel.

Je kunt reageren via de knop solliciteren.

Als je bij ons komt werken is het aanvragen van een VOG onderdeel van de selectieprocedure. 

Solliciteren