Poep-plas-poli (PPP)

Poep-plas-poli (PPP)

Voor wie is de poep-plas-poli?
Een natte onderbroek, een nat bed, niet kunnen uitplassen, terugkerende blaasontstekingen, pijn bij het poepen, angst om te poepen, vieze onderbroeken komen vaak voor bij kinderen. Soms gaat het vanzelf weer over, soms is een beetje hulp nodig. Daarvoor is deze poli. Samen met de fysiotherapeut/ bekkenbodemtherapeut en eventueel psycholoog of diëtiste proberen we het probleem op te lossen.

Hoe regel ik een afspraak?
U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts. U kunt dan bellen of online een afspraak maken.

Hoe werkt de poep-plas-poli?
We vragen u voor het eerste bezoek (bij de kinderarts) de vragenlijst online in te vullen en het ingevulde plasdagboek en/of poepdagboek mee te nemen, zodat we al bij het eerste bezoek een indruk kunnen krijgen van het daadwerkelijke probleem. De kinderarts en/of verpleegkundig specialist stelt vragen en doet een lichamelijk onderzoek. Zo nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht, zoals urine onderzoek, bloedonderzoek, een echo of een plasonderzoek (urodynamisch onderzoek).

Welke behandeling is er mogelijk:
Indien nodig gaat de fysiotherapeut aan de slag met de begeleiding, soms wordt medicatie gestart of alleen uitleg gegeven. Verder is het van belang dat ook u begeleid wordt in hoe om te gaan met deze klachten, dit zal ook uitgelegd worden. Wij werken hierbij volgens de Methode SuperPoeper® van Hadassa Voet, ontwikkelaar en integratief kindertherapeut gespecialiseerd in poepproblemen. Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgen u en uw kind informatie over de reden van de klachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook lichten wij u in over de behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

Wie werken er allemaal met uw kind?
De kinderarts, verpleegkundig specialist, de kinder(bekkenbodem) fysiotherapeut, psycholoog, diëtiste of uroloog. 

Extra informatie:
logo-superpoeper-2014

 

 rottige-buikenboekje

Voor kinderen met buikpijnklachten heeft de Maag Lever Darm Stichting een speciale uitgave ontwikkeld: het "Rottige Buiken Boekje". Een grappig boekje dat de kinderen uitlegt wat er aan de hand kan zijn. Deze kennis vermindert bij kinderen vaak de angst voor pijnlijke klachten. Het Rottige Buiken Boekje is vrolijk en kleurrijk geïllustreerd.
(Met dank aan de Maag Lever Darm Stichting). 

Poep-plas-poli (PPP)

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Kindergeneeskunde.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Poep-plas-poli (PPP)

Kindergeneeskunde (polikliniek)
Afdeling B 21, blauwe route
Telefoonnummer: (020) 755 7028
Bereikbaar: Ma t/m vrijdag 9.00-16.00

 Mw. P.M. Greidanus Mw. P.M. Greidanus
Kinderarts
Mw. E. Janssen-Koning Mw. E. Janssen-Koning
Verpleegkundig specialist in opleiding