Mannenkliniek

Het mannenspreekuur maakt deel uit van de Polikliniek Urologie. Het spreekuur is bedoeld voor mannen met urologische klachten die onder andere samenhangen met de veroudering. Naast aandacht voor uw klachten is het beleid gericht op het voorkomen van klachten en het opsporen van risicofactoren voor andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten. Om u deskundig en efficiënt te kunnen helpen wordt gebruik gemaakt van moderne onderzoeks- en behandelingsmethoden.

Voor wie?
Mannen met een van de onderstaande klachten komen in aanmerking voor het mannenspreekuur:

  • Klachten op seksueel gebied: erectiestoornissen, verkromming van de penis (ziekte van Peyronie), verminderd zin in vrijen, vroegtijdige zaadlozing, geen orgasme.
  • Klachten die samenhangen met verandering in het hormonale evenwicht ten gevolge van het verouderingsproces (andropauze, penopauze) zoals: vermoeidheid, botontkalking, vitaliteitverlies.
  • Plasklachten.
  • Leefgewoonten en het effect daarvan op uw gezondheid.

Voorbereiding
Nadat u door uw huisarts naar het mannenspreekuur bent verwezen en u telefonisch een afspraak hebt gemaakt, ontvangt u per post:

  • informatiefolder met een bevestiging van de afspraak;
  • een aantal vragenlijsten;
  • een routekaartje;
  • een formulier voor bloedonderzoek.

Het is belangrijk dat u deze lijsten zorgvuldig doorleest en volledig invult.

Onderzoeken vooraf
Om uw eerste bezoek aan de polikliniek efficiënt te laten verlopen, gaat u twee weken voor uw afspraak naar het laboratorium van het ziekenhuis. Voor het laboratoriumonderzoek moet u nuchter zijn en u dient het onderzoek voor 10.00 uur te laten verrichten.

De afspraak
Tijdens uw afspraak zal de uroloog de vragenlijsten met u bespreken en aan de hand hiervan uw probleem in kaart brengen. Afhankelijk van uw klachten en de uitslagen van het laboratoriumonderzoek, vindt zo nodig aanvullend onderzoek plaats. Soms kan dat op dezelfde dag, in andere gevallen krijgt u daarvoor een afspraak.

Aan de hand van de resultaten komt de uroloog met een voorstel voor verdere behandeling. Dat kan zijn; een advies, medicatie, een ingreep of verwijzing naar een andere specialist. Daarnaast bespreekt de uroloog mogelijke risicovolle leefgewoonten met u en geeft adviezen over gezonde leefgewoonten. Privacy

Geheimhoudingsplicht
De klachten waarmee mannen naar het mannenspreekuur komen liggen doorgaans gevoelig. Daarom is het voor u belangrijk om te weten dat alle medewerkers van de polikliniek en het ziekenhuis een geheimhoudingsplicht hebben. Bovendien mogen er, zonder uw uitdrukkelijk toestemming, nooit gegevens aan anderen dan uzelf verstrekt worden.

Vragen en opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij uw behandelend uroloog of medewerkers van de polikliniek. In overleg met u proberen wij dan tot oplossing te komen. Ook positieve opmerkingen horen wij graag.

Reisman.JPGUroloog-seksuoloog Cobi Reisman van Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen is een man die leeft voor zijn werk, hij is verslaafd aan de glimlach van de patiënt. Een uroloog heeft zowel het kordate van de chirurg als het gepuzzel van de internist, stelt hij. In de combinatie urologie en seksuologie valt nog veel te winnen.

'Ik herken urologen van afstand.'

'Om met mijn Porsche hard te kunnen rijden, ga ik speciaal naar Duitsland.'
'De penis is de antenne van het hart.'

Klik hier voor het gehele artikel. Het interview is verschenen in Mednet, nr. 10, 2011.

Mannenkliniek

Via de Polikliniek Urologie.

Mannenkliniek

Polikliniek Urologie Afdeling A 10, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7038
Bereikbaar: ma t/m vrij 9.00-12.00, 14.00-16.00 uur