Afdeling Kindergeneeskunde

Afdeling Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde is een apart specialisme, omdat ziektes bij kinderen, vanwege hun groei en ontwikkeling, anders verlopen dan bij volwassenen. Op de afdeling Kindergeneeskunde van Ziekenhuis Amstelland komen kinderen van 0 tot 18 jaar met uiteenlopende ziektebeelden. Op de afdeling Kindergeneeskunde zijn de couveuseafdeling en Moeder Kind kamers voor pasgeboren baby’s, de kinderdagverpleging, de één- en tweepersoonskamers voor (oudere) kinderen, en de polikliniek gevestigd. Spoedeisende gevallen worden op de Spoedeisende Hulp gezien

Couveuseafdeling
Op de couveuseafdeling liggen zieke, pasgeboren baby’s, zoals prematuren of andere zieke baby’s die intensief gemonitord moeten worden.

Moeder Kind Kamers
Als moeder en kind na de geboorte allebei ziekenhuiszorg nodig hebben, proberen we om ze samen op een kamer te laten verblijven. In het Vrouw en Kind Centrum zijn drie zogenaamde Moeder Kind Kamers beschikbaar. Natuurlijk mag ook de vader blijven logeren. 

Kinderdagverpleging
Op de Kinderdagverpleging worden kinderen voor één dag opgenomen. Vaak is dit voor een Keel-, Neus-, Oor- (KNO)-ingreep, maar ook voor andere chirurgische ingrepen kan een kind opgenomen worden op de Kinderdagverpleging. Het kind wordt op dezelfde dag opgenomen en geopereerd. Als het voldoende hersteld is, gaat het kind weer naar huis. De afdeling Kindergeneeskunde organiseert elke week een voorlichtingsbijeenkomst over de operatie en ziekenhuisopname van kinderen. Uit de praktijk blijkt dat kinderen na deze voorlichting de operatie veel rustiger ondergaan. Kijk voor meer informatie bij Voorlichtingsbijeenkomsten.

Kinderafdeling
Kinderen die opgenomen moeten worden, liggen op de kinderafdeling. Hier zijn voornamelijk éénpersoonskamers, waar uw kind met één van de ouders verblijft.

Polikliniek
Op de Polikliniek Kindergeneeskunde behandelen de kinderartsen kinderen die voor een afspraak zijn doorverwezen door de huisarts of het consultatiebureau.

Bronzen Smiley
De afdeling Kindergeneeskunde van Ziekenhuis Amstelland is in het bezit van een Bronzen Smiley, een kwaliteitskeurmerk dat Stichting Kind en Ziekenhuis uitreikt. Hiermee voldoen we aan de standaard voor kindgerichte zorg.

Op de afdeling Kindergeneeskunde van Ziekenhuis Amstelland kunt u met allerlei verschillende zorgprofessionals te maken krijgen. Het team bestaat uit: artsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, co-assistenten, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen, pedagogisch medewerkers, lactatiekundige en CliniClowns.

Op de polikliniek Kindergeneeskunde hebben we verschillende gespecialiseerde poliklinieken. Hiermee willen wij de optimale zorg voor uw kind zoveel mogelijk waarborgen. In Ziekenhuis Amstelland kunt u onder andere bij de volgende gespecialiseerde poliklinieken terecht:

Compliment van een patiënt
“Graag wil ik officieel een groot compliment maken naar alle lieve verpleegkundigen, kinderartsen en vooral aan de pedagogisch medewerkers. Mijn dochter heeft na een hele vervelende operatie op de Kinderafdeling zoveel lieve zorg gehad dat heeft het herstel zeker bevorderd. Vooral de rust in de gesprekken met de pedagogisch medewerkers hebben haar geholpen om alles een beetje te gaan verwerken. Geweldig dat ik 24/7 bij haar kon blijven. Heel veel dank voor alles!”

Compliment van een patiënt
“Er is met heel erg veel liefde gezorgd voor onze dochter. Ook was er veel aandacht voor ons als ouders om ons dingen te leren of een gezellig praatje te maken. We kijken met een heel goed gevoel terug op de weken in het ziekenhuis.”

Compliment van een patiënt
“Mijn dochter heeft buisjes gekregen en was op de Kinderdagverpleging opgenomen. Fijne ontvangst met aandacht, rust en vriendelijkheid. Klantgericht. Goede informatievoorziening en aandacht voor kind en de ouders. De sfeer in het ziekenhuis en op de Kinderdagverpleging is prettig en ontspannen.”

Hier is meer informatie te vinden voor kinderen en hun ouders die naar het ziekenhuis komen.

Kinderen
Kijk bijvoorbeeld eens naar:                      

 

Ouders
Kijk bijvoorbeeld eens naar:

 • Bezoektijden afdeling Kindergeneeskunde

LET OP: vanwege het coronavirus gelden er aangepaste bezoekregelingen en -tijden

Onderstaande bezoekregeling en -tijden zijn daarom tijdelijk niet van toepassing.


Ouders mogen de gehele dag en nacht aanwezig zijn op de afdeling Kindergeneeskunde. Voor broertjes en zusjes en overig bezoek hanteren wij drie bezoekmomenten per dag:
10.00-11.30 uur
15.30-17.00 uur
18.00-19.00  uur
Wij verwachten dat ouders het bezoek regelen. Broertjes en zusjes zijn welkom als zij niet ziek zijn. Mochten er redenen zijn om af te wijken van de normale bezoekregels, dan meldt de verpleegkundige of arts dit. Bezoek is een prettige onderbreking van de dag. Om de bezoekuren voor iedereen prettig te houden, zijn er enkele regels voor bezoekers:

  • Niet meer dan twee bezoekers per patiënt, bezoek kan elkaar afwisselen.
  • Verpleegkundige en medische zorg voor de patiënt gaan voor.
  • Houd rekening met de overige patiënten.
  • Houd rekening met de bezoektijden.
  • Mensen die last hebben van verkoudheid, griep of een andere besmettelijke ziekte kunnen beter niet op bezoek komen.
  • Kinderen mogen niet zonder begeleiding rondlopen.
  • Indien het voor uw bezoek onmogelijk is om tijdens de bezoekuren langs te komen, kunt u in overleg met de verpleegkundige een ander tijdstip afspreken.

 

 • Babywatchsysteem
  Het Vrouw en Kind Centrum beschikt over een ‘Babywatch-systeem’. Met dit tv-systeem is het mogelijk dat u tijdens uw opname op de afdeling Verloskunde, uw baby in de couveuse kunt zien op de tv op uw kamer. Daarnaast kan het bezoek via het Babywatch-systeem meekijken, zonder dat zij op de couveuseafdeling komen.
Afdeling Kindergeneeskunde

Telefoon: (020) 755 6670
Locatie: L3, 1e etage

Mw. L. Chavannes
GZ-psycholoog/IMH-specialist
 Mw. L.C. Delemarre Mw. L.C. Delemarre
Kinderarts
 Mw. P.M. Greidanus Mw. P.M. Greidanus
Kinderarts
Mw. E. Janssen-Koning Mw. E. Janssen-Koning
Verpleegkundig specialist in opleiding
drs. I.M. Mol drs. I.M. Mol
GZ-psycholoog/IMH-specialist
dr. N. Oeij dr. N. Oeij
Kinderarts
Mw. F. Visser Mw. F. Visser
Kinderarts
 Esther Visser-van Leeuwen Esther Visser-van Leeuwen
Physician Assistant Gynaecologie/Verloskunde
 dr. E.A.M. Westerbeek dr. E.A.M. Westerbeek
Kinderarts