Tetanus vaccinatie

Wat is tetanus?
Wanneer u zich verwondt, loopt u kans besmet te worden met tetanus. Dit is een ernstige ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie die voorkomt in straatvuil, aarde en mest. Door een wond kan de bacterie in het lichaam terecht komen. Denk bijvoorbeeld aan straatvuil dat in uw wond komt als u bent gevallen of gebeten bent door een dier. De bacterie maakt een gif aan dat spierkrampen en verlammingen veroorzaakt en kan ernstige gevolgen hebben. Om dit te voorkomen is een vaccinatie tegen tetanus erg belangrijk.

Voor wie bestemd
Iedereen die zich met een wond(je) op de afdeling Spoedeisende hulp van Ziekenhuis Amstelland meldt, wordt gevraagd naar de datum van de laatste tetanusvaccinatie. Dit geldt ook voor brandwonden. Vervolgens wordt bekeken of een injectie tegen tetanus noodzakelijk is. De meeste kinderen zijn op negenjarige leeftijd volledig gevaccineerd tegen tetanus. Het is mogelijk dat u een injectie heeft gekregen omdat u naar het buitenland bent geweest.

 

Spoedpost Amstelland

Voor een bezoek aan de Huisartsenpost vragen wij dringend eerst telefonisch contact op te nemen met de Spoedpost, (020) 456 2000. Voor een bezoek aan de Spoedeisende hulp is dit niet noodzakelijk.

Spoedpost Amstelland

Telefoonnummer: (020) 456 2000
Bereikbaar: ma t/m vrij 17.00 - 08.00, za t/m zo en feestdagen 08.00-08.00 uur