Miskraam opwekken met medicijnen bij een niet-vitale zwangerschap

Wanneer behandeling met medicijnen?
Een miskraam bij een niet-vitale zwangerschap is thuis tot 49 dagen (zeven weken) vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie zeer goed op te wekken met medicijnen en praktisch altijd succesvol. Tussen zeven weken en negen weken na de menstruatie is er meer kans op overmatig bloedverlies en pijn. Na negen weken vindt de behandeling meestal in het ziekenhuis plaats.

Welke medicijnen krijg ik?
Cytotec®: geeft samentrekkingen van de baarmoeder. Door deze samentrekkingen wordt het zwangerschapsweefsel uitgedreven. Dit  middel wordt via de vagina ingebracht, omdat het dan beter werkt en minder bijwerkingen geeft.

Wat zijn de voordelen van medicijnen?
Er is geen operatie nodig en u kunt thuis de behandeling ondergaan.

Gynaecologie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Gynaecologie / Verloskunde.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Gynaecologie

Afdeling A 01, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7019
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

Verloskunde

Telefoon: (020) 755 6648
Bedoeld voor eerste contactpersoon van de patiënt voor informatie over situatie en behandeling. Hij/zij kan familie en vrienden verder op de hoogte houden. 
Locatie: L3, 1e etage