Miskraam opwekken met medicijnen bij een niet-vitale zwangerschap
Wanneer behandeling met medicijnen?
Een miskraam bij een niet-vitale zwangerschap is thuis tot 49 dagen (zeven weken) vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie zeer goed op te wekken met medicijnen en praktisch altijd succesvol. Tussen zeven weken en negen weken na de menstruatie is er meer kans op overmatig bloedverlies en pijn. Na negen weken vindt de behandeling meestal in het ziekenhuis plaats.
Welke medicijnen krijg ik?
Cytotec®: geeft samentrekkingen van de baarmoeder. Door deze samentrekkingen wordt het zwangerschapsweefsel uitgedreven. Dit middel wordt via de vagina ingebracht, omdat het dan beter werkt en minder bijwerkingen geeft.
Wat zijn de voordelen van medicijnen?
Er is geen operatie nodig en u kunt thuis de behandeling ondergaan.
Bekijk ook de informatiefilm 'Niet vitale zwangerschap en miskraam'.
Gynaecologie
Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.
Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.
Gynaecologie
Afdeling A 01, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7019
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
E-mail: gyna2@zha.nl
Verloskunde
Telefoon: (020) 755 6648
Bedoeld voor eerste contactpersoon van de patiënt voor informatie over situatie en behandeling. Hij/zij kan familie en vrienden verder op de hoogte houden.
Locatie: L3, 1e etage