Elektrocardioversie

Met een Elektrocardioversie wordt door middel van een ‘stroomstootje’ onder korte narcose geprobeerd een hartritmestoornis weer regelmatig en rustig te krijgen.

U wordt opgenomen op de dagbehandeling waar een ECG wordt gedraaid en een infuusnaald ingebracht in de arm. De behandeling wordt verricht op de OK door de cardioloog. Via het infuus wordt een lichte narcose toegediend door de anesthesioloog. Hierdoor zult u van de elektrische schok niets merken. Na ongeveer 10 minuten is de narcose weer uitgewerkt en is alles achter de rug. Na de ingreep mag u weer eten en drinken en wordt het hartritme, de bloeddruk en het zuurstofgehalte in het bloed nog even in de gaten gehouden. Na een uur mag u meestal het ziekenhuis weer verlaten. Zelf rijden is de eerste 24 uur niet toegestaan omdat u door de narcose nog duf kunt zijn en minder alert zal kunnen reageren.

Cardiologie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Cardiologie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Buitenpoli
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route