Boezemfibrilleren (atriumfibrilleren)

Wanneer boezemfibrilleren is vastgesteld bieden wij een behandeling in onze speciale boezemfibrilleren polikliniek. De behandeling wordt uitgevoerd door een cardioloog en een gespecialiseerd physician assistant. Tijdens het eerste bezoek aan de physician assistant en de cardioloog wordt een echocardiogram gemaakt. De physician assistant onderzoekt de patiënt, geeft informatie en spreekt zo nodig aanvullend onderzoek af. Daarnaast worden de diverse uitslagen besproken en wordt de patiënt ingesteld op medicatie. Alles gebeurt in nauw overleg met de cardioloog.

Nadat het behandelplan is opgesteld, wordt patiënt gevolgd door de physician assistant, cardioloog of weer terugverwezen naar de huisarts. Hiermee kunnen wij boezemfibrilleren laagdrempelig en goed begeleiden en behandelen.

Voor uitgebreide informatie over boezemfibrilleren  verwijzen wij u naar de website https://www.hartwijzer.nl/boezemfibrilleren of https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/gids-hartritme.

Cardiologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Buitenpoli

De cardiologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route
E-mail: cardio@zha.nl