Wat verwachten wij van de vrijwilliger?

De vrijwilliger vindt het leuk om in een gezondheidsinstelling te werken. Heeft belangstelling voor de gezondheidszorg en voor Ziekenhuis Amstelland in het bijzonder. De vrijwilliger heeft een groot luisterend en invoelend vermogen en is in staat haar eigen opvattingen en emoties te scheiden van die van de patiënten.

Er geldt een proefperiode van drie maanden en wie wil stoppen met het werk heeft een opzegtermijn van een maand.

Heel belangrijk vinden we dat de patiënten met veel respect benaderd worden. Wie bij ons als vrijwilliger komt werken, tekent een vrijwilligersovereenkomst. Daarin is onder andere geregeld dat de vrijwilliger zich verplicht tot geheimhouding van alles dat hem of haar tijdens het werk ter kennis komt. De maximumleeftijd voor vrijwilligerswerk in Ziekenhuis Amstelland is 75 jaar.