Soorten vrijwilligerswerk

Allround vrijwilligers
De allround vrijwilligers helpen met inpakken bij ontslag, halen een extra kopje koffie, begeleiden patiënten in het ziekenhuis of maken een wandeling, begeleiden patiënten naar het Zonnehuis of Groenelaan.

Werktijden:

  • Start om 09.00 uur;
  • Gezamenlijk koffie drinken om 10.00 uur;
  • Beëindiging activiteiten om 12.00 uur; op zondag om 11.00 uur.
  • De activiteiten op de polikliniek lopen van 09.00 - 12.00 en van 13.30 - 16.30 uur.

Zondag vrijwilligers
De zondag vrijwilligers assisteren bij de vieringen. Zij brengen, op verzoek, patiënten naar de kerkdienst. Deze activiteit loopt van 10.00 - 12.00 uur.

Infocentrum vrijwilligers
De Infocentrum vrijwilligers geven patiënten/bezoekers algemene en/of aanvullende informatie over gezondheid, gezondheidszorg, rechten en plichten en de gang van zaken in Ziekenhuis Amstelland. De activiteiten op het Infocentrum lopen van 09.30 - 12.30 en van 13.30 -16.30 uur (uitgezonderd vrijdagmiddag).

Huiskamer vrijwilligers
De huiskamer vrijwilligers zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig op dinsdag-, donderdag en vrijdagochtend. Zij doen een spelletje, maken een praatje of lezen de krant voor onder het genot van een drankje en iets lekkers.

Radio Tulipa TV vrijwilligers
Deze vrijwilligers verzorgen op alle avonden (behalve vrijdag en  zaterdag) radio- en televisie uitzendingen voor patiënten. Radio Tulipa TV functioneert in een aparte stichting.

Gastvrouw/gastheer Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
De gastvrouwen en -gastheren in Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn, verstrekken informatie aan bezoekers van Waterlinie. Dit kan gaan over de artsen, openingstijden of bijvoorbeeld het bellen van een taxi.