E.P. (Eric) Meijer

De heer E.P. (Eric) Meijer heeft zijn studie geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie Geneeskunde is hij geruime tijd als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam geweest bij de afdeling Genetica van het AMC in Amsterdam.

Zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg vond plaats in het OLVG te Amsterdam en het Universitair Medisch centrum te Utrecht.

Na het afronden van zijn specialisatie in 2002 is hij, met zijn gezin, vertrokken naar Malawi om tot 2004 te werken als orthopeed in het Queen Elizabeth ziekenhuis te Blantyre.

Sinds zijn terugkomst in Nederland in 2004 is de heer Meijer werkzaam in Ziekenhuis Amstelland in de vakgroep orthopedie. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn knie- en heupprothesiologie en revisiechirurgie. Revisie chirurgie, ofwel vervangingschirurgie, betreft het opnieuw opereren van een al ingebrachte prothese omdat deze aangepast of vervangen moet worden. Daarnaast is hij mede verantwoordelijk voor de orthopedische traumatologische operaties sinds de opening van de Spoedpost in Ziekenhuis Amstelland.

Sinds 2011 bekleedt hij diverse bestuursfuncties in Ziekenhuis Amstelland. In januari 2015 hebben de specialisten in het ziekenhuis zich verenigd in het MSB (Medisch Specialistisch Bedrijf). Eric Meijer is de voorzitter van het MSB.

Lidmaatschappen

Federatie Medisch Specialisten

Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)

Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie (NVOT)

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMeijer, E.P. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
 E.P.  (Eric) Meijer