Kosten en verzekering

Gaat u binnenkort naar Ziekenhuis Amstelland? Kijkt u dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar of deze met Ziekenhuis Amstelland een contract heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan. Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komen. Komt u er niet helemaal uit of vraagt u zich af met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben!
Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een bepaald bedrag (wettelijk verplicht) eigen risico voor ziektekosten. Heeft u zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt, dan kan het zijn dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Ook als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis, moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen. Dit is afhankelijk van uw zorgpolis.

Meer informatie
Lees meer over:

  • Zorgverzekering: eigen risico, aanvullende verzekering, contract ziekenhuis-zorgverzekeraar, geen medische noodzaak, spoedeisende hulp en huisartsenpost, nieuwe verzekeraar, als u niet verzekerd bent.
  • Verwijsbrief
  • dezorgnota.nl: vergoedingen van zorg in Nederland, inhoud van zorgnota's, kostenberekeningen, eigen risico, verzekeringen.
  • Tarieven: hoe komt de prijs tot stand, wat kost de behandeling, prijslijst.
  • Factuur: wie krijgt de rekening, betalingsvoorwaarden, de zorgnota, vragen over de rekening.
  • Algemene betalingsvoorwaarden Ziekenhuis Amstelland

Vragen?
Vindt u hier niet het antwoord wat u zoekt, stel dan uw vraag via de pagina Vragen over kosten en verzekering of kijk op de website de zorgnota.