Veranderingen in de borst(en)

Je kent je eigen lichaam vaak het beste. Wanneer je een verandering opmerkt aan je borst(en) kan die van tijdelijke aard zijn en onschuldig, zoals een gespannen gevoel vlak voor de menstruatie. Maar je kunt ook een afwijking ontdekken die niet zomaar verdwijnt, zoals bijvoorbeeld een zwelling, een huidintrekking of een verandering aan de tepel.

Het belangrijkste is dat je je borsten goed kent en daarom is het goed om je borsten af en toe te bekijken in de spiegel.

Bij welke veranderingen is het belangrijk dat je een arts raadpleegt:

• een zwelling in de borst of de oksel;
  • een huidintrekking in de borst;
  • een plotselinge tepelintrekking;
  • (bloederige) tepeluitvloed;
  • schilfering/jeuk van de tepel en tepelhof;
  • roodheid en warmte van de borst;
  • pijnlijke plek in de borst

Wanneer je met deze verandering naar je huisarts bent gegaan kan het zijn dat hij/zij je doorverwijst naar het Centrum voor borstkanker-zorg van VUmc en Ziekenhuis Amstelland.

Borstkanker-centrum

Centrum voor borstkankerzorg

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557011 (ma t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt daarvoor gebruik maken van het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Borstkanker-centrum

Centrum voor borstkankerzorg

Centrum voor borstkankerzorg: polikliniek assistentes ; 020-7557011
emailadres; info@borstkanker-zorg.nl

Ziekenhuis Amstelland: mammacareverpleegkundigen :mammapoli@zha.nl of 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken.

VUmc; mammacareverpleegkundigen:  mammacare.info@vumc.nl of 020 - 444 3391. U kunt uw bericht inspreken, wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.