Tepeluitvloed en papilloom

Tepeluitvloed is meestal onschuldig. In sommige gevallen komt er heldere, witte of soms groene uitvloed uit een tepel en dit is onverdacht. Ook kan er uit beide tepels melkachtige vloeistof komen buiten een periode van borstvoeding. Het is dan verstandig om hormonaal onderzoek te laten doen.

Bij bloederige tepeluitvloed is verder onderzoek echter wel aangewezen. Het kan een uitingsvorm van borstkanker zijn (10%).  Een goedaardige oorzaak van bloederige tepeluitvloed is een papilloom. Dit is een klein goedaardig gezwel van de melkgang vlak onder de tepelhof gelegen. Wanneer dit veel klachten veroorzaakt, kan deze melkgang operatief worden verwijderd (microdochectomie).

Borstkanker-centrum

Centrum voor borstkankerzorg

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557011 (ma t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak. 
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt daarvoor gebruik maken van het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Borstkanker-centrum

Centrum voor borstkankerzorg

Centrum voor borstkankerzorg: polikliniek assistentes ; 020-7557011
emailadres; info@borstkanker-zorg.nl

Ziekenhuis Amstelland: mammacareverpleegkundigen :mammapoli@zha.nl of 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken.

VUmc; mammacareverpleegkundigen:  mammacare.info@vumc.nl of 020 - 444 3391. U kunt uw bericht inspreken, wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.