Recurrente vestibulopathie (draaiduizeligheid aanvallen)

Recurrente vestibulopatie kenmerkt zich door plotselinge aanvallen van draaiduizeligheid. Deze aanvallen gaan vaak gepaard met misselijkheid en braken en nemen veelal enkele uren in beslag. De aanvallen kunnen echter variëren qua duur en intensiteit. Er is geen sprake van gehoorverlies of oorsuizen, dit in tegenstelling tot de ziekte van Ménière, een andere en wat meer bekende aandoening van het evenwichtssysteem.

Onderzoek
Om een goede diagnose te stellen is onderzoek nodig. Het onderzoek bestaat uit:

Oorzaak
Recurrente vestibulopathie is een aandoening aan het evenwichtsapparaat. Tot op heden is de oorzaak echter niet bekend. Er zijn wel aanwijzingen dat een virusinfectie een rol speelt.

Behandeling
Tijdens een aanval kan het nodig zijn medicijnen tegen de misselijkheid en het braken te gebruiken. Tussen de aanvallen zijn meestal geen medicijnen nodig.

Verloop
Vaak verdwijnen de klachten spontaan. Slechts bij een klein aantal patiënten blijft de klachten aanhouden en kunnen uiteindelijk ook gehoorsymptomen optreden.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Maak uw afspraak online of telefonisch via (020) 755 7029 bij de Polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO).
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

Ingang in centrale hal
Telefoonnummer: (020) 755 7029
Bereikbaarheid: Ma t/m vrij 8.00 uur t/m 17.00 uur