Allergie bij kinderen

Allergie of overgevoeligheid is een veel voorkomende ziekte. In Nederland ontwikkelt 1 op de 3 kinderen ergens in zijn of haar leven een allergie.

Veel voorkomende allergische aandoeningen zijn:

  • Hooikoorts
  • Voedselallergie
  • Huisstofmijtallergie
  • (Huis)dierenallergie
  • Contactallergie
  • Anafylaxie

Wanneer uw kind een allergie of een vermoeden op een allergie heeft kan uw huisarts uw kind doorsturen naar de Polikliniek Kindergeneeskunde. Uw kind wordt dan gezien door de kinderarts. Om een goed beeld van de klachten te krijgen, is het belangrijk dat u dit formulier invult voor de afspraak op de Polikliniek Kindergeneeskunde

De voorgeschiedenis van de patiënt is van belang om de diagnose vast te kunnen stellen. Denk aan eerder doorgemaakte ziekten, de aard van de klachten, de omstandigheden waaronder de klachten optreden en of de ouders allergie(ën) hebben of hadden. 

Daarna kan de behandelend arts verder kiezen voor

  • Bloedonderzoek
  • Huid(prik)testen
  • Voedselprovocatietest

 

Kindergeneeskunde

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Kindergeneeskunde.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Kindergeneeskunde

Telefoonnummer: (020) 755 7028 
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

Buitenpoli Uithoorn
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Wijzigen /annuleren
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt dit doen via het wijzigingenformulier of bellen op bovenstaand nummer.
Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven. Afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden geannuleerd, kunnen in rekening worden gebracht.

Aanvraag herhaalrecept
Met dit formulier kunt u een herhaalrecept aanvragen. Dit is alleen bestemd voor patiënten die bij ons onder behandeling zijn.