Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken bij het ziekenhuis? Dat kan online én telefonisch. In de meeste gevallen heeft u een verwijzing nodig.

Online uw afspraak maken
U kunt voor de volgende poliklinieken online een afspraak maken:

De voordelen van online afspreken zijn:

  • U kunt op het tijdstip dat het u schikt een afspraak maken: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. 
  • Het internet kent geen wachttijd: u wordt direct geholpen! 
  • U krijgt direct relevante informatie aangeboden die u voor uw bezoek kunt printen.

Buitenlands ziekenhuis / contact met levend vee (MRSA)
Als u de afgelopen twee maanden in een buitenlands ziekenhuis heeft gelegen, of als werkt of woont op een bedrijf met levende varkens, kalveren of kuikens, dan kunt u niet online een afspraak maken, maar alleen direct (telefonisch) bij de polikliniek. Het kan namelijk zijn dat u drager bent van de MRSA-bacterie (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus). Voor uzelf hoeft deze bacterie geen gevolgen te hebben. De bacterie is echter ongevoelig voor de meeste antibiotica en is daarom moeilijk te bestrijden. Om te voorkomen dat de in het ziekenhuis verblijvende patiënten besmet raken, worden zo nodig maatregelen getroffen.

Telefonisch uw afspraak maken
U kunt natuurlijk ook telefonisch uw afspraak maken. Klik hier voor de telefoonnummers en de bereikbaarheidstijden van de poliklinieken.

Wanneer kunt u ons het beste bellen?
Telefonische bereikbaarheid is een belangrijk aandachtspunt bij Ziekenhuis Amstelland. Wij staan u namelijk graag te woord en nemen liever de tijd voor u dan snel te moeten ophangen omdat er zoveel wachtenden zijn. U kunt ons hierbij helpen! Probeer piektijden zoveel mogelijk te vermijden en indien mogelijk tussen 14.30 en 16.00 te bellen of in de ochtend vanaf 10.30 uur. Alvast dank voor uw moeite en tot spreeks aan de telefoon!

Afspraak wijzigen of annuleren
Er zijn drie manieren om uw afspraak te wijzigen of annuleren:

  • U wijzigt of annuleert online. Dit kan alleen als u de afspraak ook online heeft gemaakt. 
  • U vult het afspraak wijzigen/annuleren formulier in. U wordt vervolgens teruggebeld voor het maken van een nieuwe afspraak (bij wijzigen).
  • U neemt telefonisch contact op met de polikliniek of afdeling waar u de afspraak heeft.

Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven bij de polikliniek. Afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden geannuleerd, kunnen in rekening worden gebracht.