Vrijwilligerswerk: Nelleke werkt in het infocentrum

Nadat Nelleke op 60-jarige leeftijd met pré-pensioen ging, had ze nog te veel energie om de hele dag niks te doen.foto-nelleke Daarom besloot ze vrijwilligerswerk te gaan doen. Ze ging op zoek naar leuk vrijwilligerswerk dicht bij huis. In Ziekenhuis Amstelland zag ze regelmatig vrijwilligers rondlopen met koffie en thee. Dat leek haar ook leuk en daarom heeft ze op de website van Ziekenhuis Amstelland gekeken welke mogelijkheden er waren.

Op de website zag Nelleke dat er ook vrijwilligers voor het infocentrum gezocht werden. Dit sprak haar meteen aan en ze werkt nu dan ook als vrijwilliger in het infocentrum. Het infocentrum is een plek waar patiënten allerlei informatie kunnen krijgen. “Het werk is heel gevarieerd en dat vind ik er juist zo leuk aan. Mijn collega’s en ik vertellen mensen de weg naar de afdeling of poli, we brengen mensen in een rolstoel naar de juiste afdeling, we verzorgen de folderrekken en geven mensen de folder of informatie die ze nodig hebben. Kortom, het infocentrum geeft een heel breed spectrum aan informatie.”

Het werk dat Nelleke doet is elke dag anders. Je gaat niet voor de lol naar het ziekenhuis en mensen zijn dan ook vaak nerveus. Nelleke merkt dat zij dan voor de patiënten een belangrijke rol kan vervullen, door hun vragen te beantwoorden of een luisterend oor te bieden.

Nelleke vindt het belangrijk dat je iets doet voor de maatschappij en nu ze meer tijd heeft, zorgt het vrijwilligerswerk voor veel voldoening. “Voor mij betekent dit vrijwilligerswerk afleiding, onder de mensen zijn, gezelligheid en dat je mensen kunt helpen die het nodig hebben.”

Wil jij ook vrijwilliger worden bij Ziekenhuis Amstelland? Lees op onze website verder welke mogelijkheden er zijn of meld je aan.