Ziekenhuis Amstelland scoort weer bovengemiddeld in Elsevier Beste Ziekenhuizen

Ziekenhuis Amstelland behoort net als vorig jaar tot de ziekenhuizen in Nederland die boven het landelijk gemiddelde scoren. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Beste Ziekenhuizen’ dat donderdag 14 november is gepubliceerd in Elsevier Weekblad.

Het overzicht van ziekenhuizen is geen ranglijst. Wel laat het zien in hoeverre een ziekenhuis afwijkt van het landelijk gemiddelde, gemeten aan de hand van 556 indicatoren. Dat zijn indicatoren die ziekenhuizen zelf aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Het onderzoek van Elsevier deelt ziekenhuizen in vier groepen in: ziekenhuizen die veel lager, lager, hoger en veel hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Ziekenhuizen kunnen maximaal vier ‘bollen’ krijgen voor patiëntgerichtheid en voor medische zorg. Ziekenhuis Amstelland scoort drie bollen voor patiëntgerichtheid en drie voor medische zorg. De totale score is bovengemiddeld en wordt uitgedrukt in drie bollen.

Esther Agterdenbos-van de Ree, voorzitter Raad van Bestuur: “Deze score geeft aan dat Ziekenhuis Amstelland de zorg op orde heeft. We hebben de focus op kwaliteit en behalen de volumenormen. Met andere woorden: we doen als ziekenhuis wat we moeten doen. Bij de AD Top 100 ziekenhuizen die 7 november werd gepubliceerd behaalde Ziekenhuis Amstelland een mooie 10e plek. Op beiden uitslagen mogen we met alle collega’s hartstikke trots zijn.”