Welkom patiënten uit MC Slotervaart

Welkom patiënten uit MC Slotervaart

Vorige week werd bekend welke zorginstellingen in en rond Amsterdam de zorg van het MC Slotervaart gaan overnemen. Ziekenhuis Amstelland zal patiënten van de specialismen nefrologie, vaatchirurgie en urologie overnemen. Wij heten alle patiënten van MC Slotervaart van harte welkom in ons ziekenhuis.

Vrije keuze voor ziekenhuis
Patiënten hebben een vrije keuze voor de zorginstelling waar zij behandeld willen worden. Dat betekent dat patiënten van MC Slotervaart zelf kunnen kiezen welk ziekenhuis zij geschikt vinden voor het voortzetten van hun behandeling.

Hieronder leest u veel gestelde vragen met antwoorden die u helpen bij het maken van een afspraak in Ziekenhuis Amstelland.

 1. Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?
  Nee. Als u al in behandeling bij MC Slotervaart, heeft u geen nieuwe doorverwijzing nodig om bij Ziekenhuis Amstelland een afspraak te maken. Wij zullen ervoor zorgen dat wij de juiste informatie van uw huisarts of behandelend arts in MC Slotervaart ontvangen.

 2. Hoe maak ik een afspraak in Ziekenhuis Amstelland?
  U kunt telefonisch of online een afspraak maken in Ziekenhuis Amstelland. Lees hier alle informatie over hoe u een afspraak kunt maken.

 3. Wordt mijn behandeling wel vergoed door mijn zorgverzekeraar in een ander ziekenhuis?
  Ja, uw zorg wordt vergoed. U heeft altijd zelf de keuze in welk ziekenhuis u behandeld wilt worden.

 4. Wanneer kan ik terecht bij Ziekenhuis Amstelland?
  Voor de meeste behandelingen kunt u op korte termijn terecht. Bekijk ook de wachttijden van onze poliklinieken en behandelingen.

 5. Heeft Ziekenhuis Amstelland inzage in mijn medisch dossier?
  Het is noodzakelijk dat wij beschikken over uw medische gegevens. Het is aan de behandelend arts van MC Slotervaart om deze noodzakelijke informatie te leveren, zodat wij uw behandeling op een zo goed mogelijke manier kunnen voortzetten. U hoeft hier niets voor te doen.