Welkom patiënten uit MC Slotervaart

Welkom patiënten uit MC Slotervaart

Ziekenhuis Amstelland neemt patiënten van de specialismen nefrologie, vaatchirurgie en urologie over van MC Slotervaart. Wij heten alle patiënten van MC Slotervaart van harte welkom in ons ziekenhuis.

Vrije keuze voor ziekenhuis
Patiënten hebben een vrije keuze voor de zorginstelling waar zij behandeld willen worden. Dat betekent dat patiënten van MC Slotervaart zelf kunnen kiezen welk ziekenhuis zij geschikt vinden voor het voortzetten van hun behandeling.

Hieronder leest u veelgestelde vragen met antwoorden die u helpen bij het maken van een afspraak in Ziekenhuis Amstelland.

 1. Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?
  Nee. Als u al in behandeling bij MC Slotervaart, heeft u geen nieuwe doorverwijzing nodig om bij Ziekenhuis Amstelland een afspraak te maken. U ontvangt een brief van MC Slotervaart welk ander ziekenhuis de behandeling overneemt. Deze brief geldt als doorverwijzing en dient u mee te nemen bij uw eerste afspraak in ons ziekenhuis. Daar wordt de brief ingescand.

 2. Hoe maak ik een afspraak in Ziekenhuis Amstelland?
  U kunt telefonisch of online een afspraak maken in Ziekenhuis Amstelland. Lees hier alle informatie over hoe u een afspraak kunt maken.

 3. Wordt mijn behandeling wel vergoed door mijn zorgverzekeraar in een ander ziekenhuis?
  Ja, uw zorg wordt vergoed. U heeft altijd zelf de keuze in welk ziekenhuis u behandeld wilt worden.

 4. Wanneer kan ik terecht bij Ziekenhuis Amstelland?
  Voor de meeste behandelingen kunt u op korte termijn terecht. Bekijk ook de wachttijden van onze poliklinieken en behandelingen.

 5. Heeft Ziekenhuis Amstelland inzage in mijn medisch dossier?
  Het is noodzakelijk dat wij beschikken over uw medische gegevens, zodat wij uw behandeling op een zo goed mogelijke manier kunnen voortzetten. U geeft daar vooraf toestemming voor. Wanneer u bij ons telefonisch een afspraak maakt vragen de polikliniekmedewerkers of u toestemming geeft voor het delen van uw medische gegevens. Bij uw eerste bezoek aan de polikliniek zal deze toestemming u ook schriftelijk worden gevraagd. U krijgt daarvoor aan de balie een formulier overhandigd.