Stem op Ziekenhuis Amstelland voor de NIAZ Jaarprijs 2017!

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) organiseert dit jaar de NIAZ Jaarprijs 2017. Deze prijs gaat naar het beste voorbeeld dat een bijdrage levert aan betere kwaliteit van zorg. Ziekenhuis Amstelland doet mee met de Risico Inventarisatie Kaart, waarmee we het veiligheidsbewustzijn van onze zorgprofessionals hebben verbeterd.

RIK: Risico Inventarisatie Kaart
Het gebruik van de Risico Inventarisatie Kaart zorgt voor snellere en efficiëntere VIM-meldingen. Veilig Incident Melden (VIM) heeft als doel te leren van incidenten, die in de praktijk plaats gevonden hebben. Hiermee kan de kwaliteit van onze zorg steeds verbeterd worden.

In november 2016 heeft Ziekenhuis Amstelland een RIK campagne gevoerd. We hebben RIK kaarten ontwikkeld voor zes verschillende thema’s: infectiepreventie, informatieveiligheid, fysieke werkbelasting, patiëntidentificatie, medicatieveiligheid en vergeten, vergissen en protocol niet naleven. Zorgprofessionals konden met behulp van de RIK kaart de eigen werkomgeving kort observeren.
Door de RIK campagne is een stijging van het aantal gedane VIM-meldingen ten opzichte van de voorafgaande maanden geconstateerd. Dat is een goed teken, want hiermee wordt de kwaliteit van onze zorg voortdurend gecontroleerd en verbetert waar nodig.

Stemmen
De hele maand september kunnen patiënten, professionals en zorgconsumenten stemmen op het beste idee om de zorg in Nederland en Vlaanderen te verbeteren. De tien hoogst gewaardeerde inzenders verzorgen een presentatie over hun initiatief op 21 november voor een vakjury. De winnaar ontvangt een plaquette en een cheque ter waarde van € 10.000. ​

Stemmen kan de hele maand september via https://jaarprijs.niaz.nl/cases/details?id=15, hier vindt u ook meer informatie over onze inzending.