Opnieuw Spataderkeurmerk én Vaatkeurmerk voor Ziekenhuis Amstelland

Ziekenhuis Amstelland heeft opnieuw het Spataderkeurmerk én het Vaatkeurmerk ontvangen van de Hart&Vaatgroep. Het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie. De keurmerken helpen patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars om een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede spataderzorg en vaatzorg wordt aangeboden.

Het Vaatkeurmerk, dat Ziekenhuis Amstelland gekregen heeft, geeft een beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen (perifeer arterieel vaatlijden) en halsslagadervernauwing. Het Spataderkeurmerk geeft een goede indruk van de kwaliteit van de zorg rondom de behandeling van spataders.

Om in aanmerking te komen voor de keurmerken moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze kwaliteitscriteria heeft de Hart&Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen. De Hart&Vaatgroep heeft hiervoor de data gebruikt die ziekenhuizen aanleveren aan het transparantieportaal van het Zorginstituut NL.