Open dag van de Zorg 2017: op 18 maart opent Ziekenhuis Amstelland haar deuren

Open dag van de Zorg 2017: op 18 maart opent Ziekenhuis Amstelland haar deuren

wzw17-logo-rgb-1

Hoe moeilijk is het om zelf te opereren met een scope? Hoe het is om opgenomen te worden? Te reanimeren? Waar kan ik me oriënteren op een opleiding of op zorgaanbieders? Waar kan ik terecht met mijn vragen? Ik zou wel eens een kijkje willen nemen achter de schermen van een ziekenhuis! Dat kan allemaal op zaterdag 18 maart a.s. in Ziekenhuis Amstelland tijdens de Open dag van de zorg.

Van 10.00-16.00 uur gaan de deuren open en kun je een voorgestelde route volgen om vooral niets te missen.

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Op de begane grond is een grote informatiemarkt waar o.a. specialisten van het ziekenhuis vertegenwoordigd zullen zijn, zoals de gynaecologen, cardiologen, de neurologen, de longartsen , de vaatchirurgen en laboranten. 

Zorgaanbieders en patiëntenverenigingen uit de regio zijn ook van de partij. Een greep uit de lijst: het Zonnehuis, Amstelring, Mantelzorg & meer, de Diabetesvereniging Nederland, de Oogvereniging, Mathot, Beter Horen, VitalAire en nog veel meer. De mammacarechirurgen en verpleegkundigen zijn aanwezig en verstrekken informatie over het nieuwe Centrum voor borstkanker-zorg samen met VUmc. Beter Horen gaat voor belangstellenden hoortesten doen.

Gipsverbandmeesters hebben het gips al klaargezet en je kunt een kijkje nemen op het Behandelcentrum waar kleine verrichtingen en scopieën worden getoond. En er is een PHOTOBOOTH in de fotostudio waar je op de foto kunt verkleed als dokter, verpleegkundige of OK assistent. Voor alle zwangeren bestaat de mogelijkheid voor een mooie 'buiken' foto met partner, kinderen etc.

Verpleegkundigen laten je op de verpleegafdeling zien wat er allemaal komt kijken bij een opname in het ziekenhuis. Ze zetten je aan het werk met de tillift, laten je bedden opmaken en leren je reanimeren.
Een kraammarkt met informatie over het gloednieuwe Geboortecentrum , de natuurlijke keizersnede en borstvoeding. De verloskundigen zullen van alles demonstreren en verzorgen een rondleiding op de nieuwe verloskamers (mits beschikbaar). Bij het Medisch Diagnostisch Centrum (MDC) Amstelland kun je een kijkje nemen en afdelingen fysiotherapie en revalidatie zijn open voor publiek.

Het arbeidsmarktcafé is er om je te oriënteren op een baan en/of opleiding in de zorg. Afdeling opleidingen geeft alle informatie en op het skillslab op de verpleegafdeling kun je zelfs allerlei verpleegkundige handelingen uitvoeren.

Vanzelfsprekend is het winkeltje en restaurant in de centrale hal de gehele dag geopend voor een hapje en een drankje!

flyer-open-dag-2017