Medewerkers Ziekenhuis Amstelland voeren actie op 20 november

Op woensdag 20 november gaan medewerkers van Ziekenhuis Amstelland actievoeren voor een betere cao tijdens de landelijke actiedag. Dit is door de vakbonden en het actiecomité onlangs aangekondigd. Medewerkers van afdelingen die meedoen gaan een zondagsdienst draaien. Spoedzorg, inclusief spoedbevallingen en spoed OK’s, gaat gewoon door.

Wij geven onze medewerkers de ruimte om deze actie te voeren. Tegelijk doen wij er alles aan om overlast voor onze patiënten zoveel mogelijk te voorkomen.

Deelnemende afdelingen:

• Operatiekamers (oncologische operaties en spoedoperaties/spoedsectio’s gaan wel door)
  • Radiologie (ook Uithoorn)
  • Spoedeisende Hulp
  • Kliniek Boven, inclusief dagverpleging
  • Behandelcentrum
  • Kliniek Beneden
  • Polikliniek Cardio, ECG, en Longgeneeskunde
  • Polikliniek Chirurgie, Orthopedie, en Urologie
  • Polikliniek Dermatologie, KNO en Kaakchirurgie
  • Polikliniek Neurologie, Interne Geneeskunde, Ouderengeneeskunde en Pijngeneeskunde
  • Diëtetiek
  • Kinderafdeling (verpleegafdeling)
  • AOA

Wat betekent deze zondagsdienst?

Medewerkers van de deelnemende afdelingen werken op woensdag 20 november alsof het zondag is. Dat betekent dat er geen geplande opnames, afspraken en behandelingen plaatsvinden. Afspraken die gepland stonden op die dag zijn inmiddels verplaatst of worden nog verplaatst.

Spoedzorg gaat door

De afdeling spoedeisende hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen en spoed OK's gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen gewoon blijven en mogen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal. Ook afspraken op overige afdelingen gaan door.

Uw afspraak bij Ziekenhuis Amstelland

• Kan ik in spoedgevallen wel in het ziekenhuis terecht?
    Ja, onze spoedzorg gaat altijd door.
    (zoals bevallingen, spoedeisende hulp en spoed OK's)

• Hoe weet ik of mijn afspraak doorgaat?
    Alle patiënten die hinder ondervinden van de acties, zijn of worden persoonlijk geïnformeerd. Als u een afspraak heeft op een andere afdeling dan bovengenoemde afdelingen, dan gaat uw afspraak gewoon door.

• Ik wil 20 november op bezoek bij een opgenomen familielid of kennis. Kan dat?
    Ja. Op deze dag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen.

• Wat betekent de actie voor niet-deelnemende afdelingen?
    Op niet-deelnemende afdelingen gaan alle geplande afspraken gewoon door.

• Zijn deze deelnemende afdelingen op 20 november wel bereikbaar?
    Alleen de verpleegafdelingen zijn telefonisch bereikbaar voor bezoekers van opgenomen patiënten.