Grote verkeersdrukte op toegangswegen verwacht vrijdag 1 november

Van 31 oktober 22.00 uur t/m maandag 4 november 5.00 uur zijn de A4 en A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan afslag S109 RAI (richting Utrecht) door werkzaamheden aan de A10 bij de Zuidas. Vooral het verkeer komend vanaf de A4 (Den Haag), de A10 (Coentunnel), de A200 en A9 (Haarlem), de N231/232, de oude N196 en de N201 (incl. alle parallelwegen) gaat hier hinder van ondervinden.

Verkeershinder in groter gebied voelbaar
Hoewel de werkzaamheden plaatsvinden bij de A10 Zuid is de verwachting dat de hinder – zeker op vrijdag 1 november – in een veel groter gebied voelbaar zal zijn. Bij de weekendafsluitingen liep de vertraging op tot een uur. Nu de snelweg ook op een werkdag wordt afgesloten, zal de capaciteit van de omleidingswegen A5 en A9 onvoldoende zijn om al het verkeer op te vangen (zie onderstaande kaart). Verwacht wordt dat vertragingen veel langer dan een uur gaan duren. Ook de wegen in Amstelveen zullen te maken krijgen met (extreem) grote drukte.

Openbaar Vervoer
Op vrijdag 1 november en zaterdag 2 november rijden er geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid en RAI. De metro rijdt deze dagen wél normaal en de binnenring van de A10 Zuid (van oost naar west in de richting Den Haag) is ook open. De bus van station Zuid naar Ziekenhuis Amstelland rijdt ook. Houd 9292.nl wel even in de gaten.

Reisadvies
Het advies van de projectorganisatie Zuidasdok is dan ook om deze wegen op vrijdag 1 november te vermijden en de auto, indien mogelijk, te laten staan. Het beste is om op de fiets of met de bus naar Ziekenhuis Amstelland te komen. Mocht dat geen optie voor u zijn, vertrek dan eerder met de auto van huis om op tijd te komen.

kaart-omleidingsroutes-1