Ziekenhuis Amstelland start met vaccineren medewerkers in de acute zorg

Vandaag start Ziekenhuis Amstelland met het vaccineren van een deel van de zorgmedewerkers. Een belangrijk stap om onze medewerkers te beschermen tegen het coronavirus en maximale zorg te bieden.

Volgens een strak schema worden de komende drie dagen een deel van de medewerkersvan de IC, de verpleegafdeling met coronapatiënten en Spoedeisende hulp gevaccineerd. Het gaat om vaste verpleegkundigen en een deel van de artsen en arts-assistenten die directe patiëntenzorg aan coronapatiënten leveren.  Een logistieke uitdaging waar onze ziekenhuisapotheek een belangrijke rol in heeft. Het vaccin is een kwetsbaar product en de oplage is voor deze ronde beperkt.

Ook nadat medewerkers gevaccineerd zijn houden zij zich aan de bestaande maatregelen zoals het behouden van 1,5 meter afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen en testen bij klachten. Het is nog niet bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie.