Expositie in Ziekenhuis Amstelland

Een Amstelveense dochter komt thuis

Van 3 januari tot 1 april 2020 exposeert Ine den Aantrekker-Konijnenburg uit Bergen op Zoom in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. Het werk van Ine kenmerkt zich altijd door harmonie en schitterend kleurgebruik. Ze schildert zowel pasteus als ragfijn. Al naargelang het onderwerp dit vereist. Daarbij gaat zij niet over één nacht ijs. Zij verdiept zich vooraf grondig in het onderwerp. Zelf heeft zij veel interesse in het Impressionisme en de daarop volgende moderne schilderkunst. Haar lievelingsschilders zijn o.a. Chagall, Monet, Picasso, Matisse, Kandinsky. Van al deze kunstenaars zijn de invloeden in haar werk duidelijk aanwezig. Haar inspiratie doet ze voor een deel op tijdens haar reizen door Aziatische landen. Maar ook alledaagse onderwerpen als de bloemen in haar tuin, mensen in haar omgeving, strandgezichten, en nog veel meer, weet zij kunstzinnig in beeld te brengen.

Achtergrondinformatie

Ine werd geboren in Amstelveen, in het oorlogsjaar 1940. Misschien verklaart dit, dat er in haar werk nooit geweld voor komt, alleen maar harmonie. Ze verhuist naar Amersfoort in 1949, alwaar zij in de hoogste klas van de basisschool teken- en schilderles krijgt van een professionele kunstschilder. Hier wordt haar liefde voor het schilderen en de kunst in het algemeen gewekt en dat is nooit meer overgegaan. Ine woont achtereenvolgens nog in Hoogeveen, Vlaardingen, Zevenbergen en Bergen op Zoom. Nadat haar beide kinderen het ouderlijk huis hadden verlaten wegens universitaire studies, pakte zij de creatieve draad weer op. Met haar veelzijdige talent heeft zij diverse kunsttechnieken leren beheersen. Daarbij kreeg zij les van vooraanstaande docenten en kunstenaars in Nederland. Tot haar vaardigheden behoren pottenbakken, aquarelleren, acryl- en olieverfschilderen. Zij geeft ook acrylschilderles aan groepen beginnende senioren in Bergen op Zoom. Ine is lid van de kunstenaarsvereniging IKIM (Internationaal Kunst Initiatief Moretus) in België; deze vereniging stimuleert kunstenaars aan beide zijden van de grens.