Dragen mondkapje in Ziekenhuis Amstelland verplicht

Vanaf vrijdag 2 oktober is het voor bezoekers en patiënten vanaf 13 jaar verplicht om in Ziekenhuis Amstelland een eigen niet-medisch mondkapje te dragen. Hiermee geven wij gehoor aan de oproep van de regering om het dragen van mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen.

Deze maatregel komt bovenop de al bestaande maatregelen:
- Blijf bij klachten thuis en laat u testen
- Houd 1,5 meter afstand tot elkaar
- Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
- Hoest of nies in uw elleboog

Heeft u een afspraak in Ziekenhuis Amstelland of komt u op bezoek? Neem dan een eigen niet-medisch mondkapje mee. Uw mondkapje doet u op voor binnenkomst en houdt deze gedurende uw bezoek op.

Meer informatie

Voor meer informatie bekijkt u onderstaande veelgestelde vragen over het mondkapje. Ook kunt u meer lezen over onze zorgverlening in tijden van corona:

-          Uw afspraak of behandeling in het ziekenhuis

-          Op bezoek in het ziekenhuis

-          Veelgestelde vragen over het coronavirus en uw bezoek aan Ziekenhuis Amstelland

Veelgstelde vragen over het mondkapje:

Hoe gebruik ik op een correcte manier een mondkapje?
Opzetten voor bezoek aan het ziekenhuis:

• Desinfecteer uw handen.
  • Plaats het masker met het metalen stukje op uw neus en doe de elastieken om uw oren.
  • Zorg dat het masker uw mond, neus en kin bedekt.
  • Druk het metalen brugje aan beide kanten zacht over uw neus.
  • Raak u gezicht niet aan zolang u het mondkapje draagt.

Afzetten na vertrek uit ziekenhuis:

• Desinfecteer/was uw handen.
  • Verwijder het mondkapje door het aan de randen of lusjes vast te pakken.
  • Raak het voorste gedeelte van het mondkapje niet aan.
  • Gooi het mondkapje na gebruik in de prullenbak.

Wanneer moet ik het mondkapje opzetten?
U zet uw mondkapje op voor binnenkomst in Ziekenhuis Amstelland.

Hoe lang moet ik het mondkapje dragen?
U draagt uw mondkapje gedurende uw hele bezoek aan Ziekenhuis Amstelland. Is de verwachting dat u langer in Ziekenhuis Amstelland verblijft, dan adviseren wij u een reserve mondkapje mee te nemen.

Dragen medewerkers van Ziekenhuis Amstelland ook een mondkapje?
Medewerkers van Ziekenhuis Amstelland dragen een medisch mondneusmasker of een face shield als ze verblijven in publieke ruimtes of in ruimtes waar de 1,5 meter tot patiënt of collega niet mogelijk is. Dit betekent dat het mondneusmasker of face shield gedragen wordt op bijvoorbeeld verpleegafdelingen, in hallen, gangen, liften en ook in spreek- en wachtkamers.