Keurmerken

Ziekenhuis Amstelland heeft diverse keurmerken gekregen van onafhankelijke organisaties zoals patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars.

Een keurmerk is kwaliteitsoordeel over een product of dienst, afkomstig van een betrouwbare bron oftewel van een onafhankelijke deskundige instantie. De woorden keurmerk en certificaat worden vaak door elkaar gebruikt. Van oorsprong is het certificaat het papier waarop de keurmerkverlenendeinstantie verklaart dat een product of dienst aan zijn eisen voldoet. Dit certificaat geeft het recht om het keurmerk te voeren. Het proces van keurmerkverlening wordt ook wel certificering genoemd. Voor meer informatie over keurmerken kunt u kijken op de website van het Keurmerkinstituut.

Overzicht keurmerken:
 niaz-logo
Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Met dit keurmerk laat Ziekenhuis Amstelland zien dat het veilig werkt en dat het continu bezig is met de verbetering van processen en de hoge kwaliteit van zorg. Geldig tot april 2021
mpz-logo-goud-cmyk-transparant

Ziekenhuis Amstelland heeft de gouden milieu medaille behaald van Milieuplatform Zorgsector (MPZ). Het gouden certificaat staat gelijk aan het Milieukeur. 

rose-lintje-2018
Het roze lintje voor goede borstkankerzorg van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Ziekenhuis Amstelland voldoet aan de criteria 2018. Het roze lintje en de criteria zijn verwerkt in de Monitor Borstkankerzorg.

vaatkeurmerkspataderkeurmerk

Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk van De Hart&Vaatgroep. Ziekenhuis Amstelland voldoet aan de kwaliteitscriteria 2018 op het gebied van spataderzorg en vaatzorg.

 kwaliteitszegeldermatologie2013-transparant

In 2013 ontving Ziekenhuis Amstelland het Kwaliteitszegel dermatologie van Huidpatiënten Nederland. Hiermee wordt de goede kwaliteit van zorg voor huidpatiënten benadrukt. Het ziekenhuis voldoet aan de opgestelde criteria die zijn opgesteld met behulp van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en de huidpatiëntenverenigingen. 

prostaat-def
Ziekenhuis Amstelland voldoet aan de voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Voor het toekennen van beoordelingen door belangenverenigingen hebben de belangenverenigingen, wat zij noemen, minimale voorwaarden voor behandeling van prostaatkanker opgesteld. Met een prostaatkankerwijzer kunnen patiënten via internet opzoeken welke ziekenhuizen in en nabij hun woonplaats aan de eisen voldoen.
zorg-voor-borstvoeding
Ziekenhuis Amstelland is in het bezit van het borstvoedingscertificaat. Het certificaat wordt door Stichting Zorg voor Borstvoeding toegekend aan instellingen die een goed borstvoedingsbeleid hebben en daarmee aan de eisen van WHO Unicef voldoen.
groene-vinkje
Ziekenhuis Amstelland voldoet aan de voorwaarden op het gebied van goede zorg aan patiënten met kanker in het bloed of lymfeklieren. Daarom hebben wij het groene vinkje voor bloed- en lymfeklierkanker behaald.
gouden-smiley
Ziekenhuis Amstelland is in het bezit van een Bronzen Smiley, een kwaliteitskeurmerk dat Stichting Kind en Ziekenhuis uitreikt voor de excellente zorg aan kinderen en de voorzieningen voor kinderen en hun ouders op de Kinderafdeling.