Huisregels

Denkt u in ons ziekenhuis aan het volgende? De huisregels gelden zowel in het ziekenhuis als op de omliggende terreinen en gelden voor patiënten, begeleiders en bezoekers. Het overtreden van de regels, kan leiden tot een waarschuwing of toegangsontzegging van het ziekenhuis.

Roken 
Ziekenhuis Amstelland is volledig rookvrij. Roken mag alleen nog buiten het ziekenhuisterrein.

Mobiele telefoon
Mobiel telefoneren in Ziekenhuis Amstelland mag, maar niet overal en altijd. Schakel uw telefoon in de volgende gevallen uit:

  • Op plaatsen telefoneren-mag1 waar dit aangegeven staat. Hier kunnen telefoons storingen veroorzaken aan medische apparatuur.
  • Tijdens gesprekken/contact met hulpverleners.
  • Op patiëntenkamers tijdens de rusttijden op de afdeling, na 22 uur ‘s avonds en voor 8 uur ’s morgens.
  • Als het personeel u dit vraagt.

Verder verzoeken wij u de ringtone op ‘stil’ te zetten en niet te luid te praten, zodat u geen geluidsoverlast veroorzaakt. 

geen-huisdieren1

Respect...
Wij doen onze uiterste best om u zo snel en goed mogelijk te helpen. Op onze beurt verwachten wij van u dat u zich ten opzichte van ons respectvol gedraagt. Verbaal of lichamelijk geweld, discriminatie en ander ongewenst gedrag wordt niet geaccepteerd. Daarvoor volgen wij de regels van Veiligezorg®. Meer informatie leest u op www.veiligezorg.nl.

Dieren
Met uitzondering van hulphonden zijn (huis)dieren in ons ziekenhuis niet toegestaan.

Filmen/fotograferenfoto-maken-mag1
Ziekenhuis Amstelland staat het toe als u voor privédoeleinden foto- en/of filmopnames wilt maken in het ziekenhuis. Als een medewerker van Ziekenhuis Amstelland aangeeft niet in beeld te willen komen, vragen wij u dit verzoek te respecteren. Tevens verzoeken wij u vriendelijk het  fotograferen of filmen van medepatiënten te voorkomen.

Identiteitsbewijs
Iedereen die zich in de gebouwen of op de terreinen van Ziekenhuis Amstelland bevindt moet zich op verzoek kunnen legitimeren middels een wettelijk erkend identiteitsbewijs.

Bezoek patiënt
Om de bezoekuren voor iedereen prettig te houden, zijn er maximaal twee bezoekers per patiënt welkom tijdens de aangegeven bezoektijden. Uitgebreide bezoekregels vindt u op de pagina Bezoekregeling- en tijden.

Alcohol/drugs
Het meenemen, gebruiken of verhandelen van alcohol, drugs of andere geestverruimende middelen is niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor wapens.

Waardevolle eigendommen
Laat waardevolle eigendommen zoals sieraden en grote hoeveelheden geld thuis. Het ziekenhuis kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing, verlies of beschadiging.
In en rond het Ziekenhuis Amstelland waken camera’s over uw en onze eigendommen van patiënten, bezoekers en medewerkers.

Aanwijzingen
Uw en onze veiligheid staan voorop. Volgt u daarom bij eventuele calamiteiten of noodgevallen, de aanwijzingen van het ziekenhuis personeel, politie of brandweer op.