Wie werken er met uw kind?

In het ziekenhuis werken kinderartsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerksters en andere artsen en medewerkers aan een zo spoedig mogelijk herstel van uw kind.

Kinderartsen
Er werken zes kinderartsen in Ziekenhuis Amstelland. Zij zijn algemeen kindergeneeskundigen met een aantal aandachtsgebieden. De kinderartsen behandelen alle kinderen op de polikliniek en doen onderzoeken en behandelingen op de Kinderafdeling.

Verpleegkundigen
Naast de medisch specialisten zijn er op de Kinderafdeling en Kinderdagverpleging
verpleegkundigen aanwezig. Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis hebben u en uw kind het meest te maken met de verpleegkundigen. Zij verzorgen samen met u en de pedagogisch medewerksters de begeleiding van uw kind.

Pedagogisch medewerksters
Op de Kinderafdeling is op doordeweekse dagen altijd een pedagogisch medewerkster aanwezig. De medewerksters proberen ervoor te zorgen dat uw kind zich zoveel mogelijk thuis voelt in het ziekenhuis. Ze verzorgen het speelgoed en doen één keer per dag een activiteit in de speelkamer. Verder bereiden zij de kinderen voor op de medische en verpleegkundige handelingen en helpen bij de verwerking van het verblijf in het ziekenhuis.

Andere artsen en medewerkers
Het is goed mogelijk dat uw kind wordt behandeld en/of in aanraking komt met andere artsen en/of medewerkers.

Dit kan een specialist zijn die uw kind onderzoekt of een chirurg die uw kind opereert. Ook kan uw kind worden behandeld door een fysiotherapeut of de kinderpsycholoog. Op de polikliniek zit altijd een poliassistente en op de Kinderafdeling een afdelingssecretaresse.