Verblijf en voorzieningen

Kamers
Op de Kinderafdeling zijn éénpersoonskamers en tweepersoonskamers. Op de tweepersoonskamers proberen we zoveel mogelijk de kinderen bij elkaar te plaatsen die qua leeftijd of ziektebeeld het beste bij elkaar passen. Jongens en meisjes kunnen daardoor op één kamer komen. De éénpersoonskamers kunnen ook als isolatiekamer worden gebruikt.

Speelkamer/speelgoed
De pedagogisch medewerkers dragen zorg voor het speelgoed op de afdeling. Indien uw kind volgens isolatieregels wordt verpleegd komt de pedagogisch medewerker regelmatig langs om speelgoed en spelmateriaal om te wisselen.

De speelkamer is bedoeld voor kinderen die opgenomen zijn. Als u tijdens de bezoekuren broertjes en zusjes meeneemt, kunnen zij enkel gebruik maken van de speelkamer als u daar zelf aanwezig bent en het speelgoed weer opruimt.

Boven alle bedden hangt een tv met video- en dvdspeler. Deze werkt uitsluitend met een afstandsbediening, die op de kamer aanwezig is. Als de afstandsbediening niet op de kamer ligt, dan is deze bij de balie van de afdeling verkrijgbaar.

CliniClown
Eén keer per week komt een CliniClown langs om de kinderen op te vrolijken. De CliniClowns bezorgen het kind afleiding en plezier met een geheel eigen clowneske aanpak. Wilt u meer weten over de CliniClowns, kijk dan op http://cliniclowns.nl/.

Stichting CliniClowns Nederland, het goede doel voor kinderen, zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach.

Stichting CliniClowns Nederland, het goede doel voor kinderen, stelt u graag voor aan Toet. Toet is de zachte knuffelmuis van CliniClowns en verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en donkergrijs. Koop CliniClowns knuffel Toet voor €5,- bij u in de buurt of via de webshop. Met de aankoop van de knuffel maakt u het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen de kracht van een lach kan laten ervaren!

Eten en drinken
Uw kind krijgt op vaste tijden ontbijt, lunch en een warme maaltijd (‘s avonds). Als u blijft slapen wordt er voor uw ontbijt gezorgd, deze krijgt u tegelijkertijd met uw kind. Uw lunch en diner moet u zelf verzorgen. Voor de lunch kunt u tegen gereduceerd tarief tussen 12.00 en 13.30 uur iets gebruiken in het personeelsrestaurant (alleen contactloos betalen). Hiervoor haalt u een ‘bewijs van verblijf’ bij de afdelingssecretaresse.

Mochten uw kind (en u, voor het ontbijt) kosjer willen eten, dan kunt u dit aangeven bij opname.

U kunt er ook voor kiezen om voor uw lunch en avondeten iets te nuttigen bij het winkeltje in de hal. Ook zijn er automaten waar broodjes, fruit, melkproducten, frisdranken, koeken en snoep tegen betaling verkrijgbaar zijn (alleen contant betalen). De automaten bevinden zich onder andere bij het personeelsrestaurant. Deze voorziening is ook in de avonduren beschikbaar.

In de koelkast op de gang kunt u uw eigen voedingsmiddelen bewaren. Wilt u een naam en datum vermelden op de voedingsmiddelen? Wilt u erop letten dat voedingsmiddelen die gekoeld bewaard moeten worden, op de kamer zo snel mogelijk gedronken en gegeten worden (liefst binnen twee uur)? Dit in verband met de striktere hygiënewetgeving die voor de gezondheidszorg geldt. Er is een magnetron aanwezig op de speelkamer.

Om de hoek bij de lift vindt u een ‘ouderzitje’. Hier worden tussen 09.00 en 10.00 uur en 14.00 en 15.00 uur kannen koffie en theewater neergezet. ‘s Avonds en in het weekend staat er een karretje met koffie en thee op de afdeling.