Kinderartsen

"Er werken zes kinderartsen in het ziekenhuis. Ze stellen zich kort aan je voor. Jouw arts is er toch ook bij?! Als je op zijn/haar naam klikt zie je ook een foto."

Kinderarts Louise Spanjerberg

Kinderarts Nathalie Schrijver-Levie

Kinderarts Petra Marije Greidanus

Kinderarts Luçan Delemarre

Kinderarts Ilse Westerbeek

Kinderarts Nadia Oeij

Kinderarts Fenna Visser

Spelleidsters (pedagogisch medewerksters)

Lida en Tessa zijn de pedagogisch medewerksters op de afdeling. Met een makkelijk woord worden ze spelleidsters genoemd. Ze helpen je met van alles als je in het ziekenhuis ligt. Ze begeleiden je tijdens de opname op de Kinderafdeling. Als je voor een onderzoek gaat, bereiden ze je daar op voor. De pedagogisch medewerksters doen ook activiteiten in de speelkamer waar je aan mee kunt doen. Kijk bij spelen in het ziekenhuis wat je allemaal kunt doen in de speelkamer en waar je nog meer kunt spelen.

Kinderverpleegkundigen

Polo's Kinderafdeling.JPGDe kinderverpleegkundige zorgt voor je, verschoont je bed, neemt de temperatuur op geeft je medicijnen. Ook voor vragen kun je bij haar terecht. De kinderverpleegkundige vertelt elke dag aan de kinderarts hoe het met je gaat.  Er werken op de kinderafdeling heel veel verpleegkundigen. Er zijn dus verschillende verpleegkundigen die voor je zorgen.

De kinderverpleegkundigen dragen blauwe polo's. Zo kun je ze makkelijk herkennen op de afdeling.

Secretaresse

Bij de balie op de gang zit overdag een secretaresse. Zij neemt alle telefoontjes aan. En ze regelt van alles.

balie en secretaress.JPG

CliniClowns

De clowns van Stichting CliniClowns, het goede doel voor kinderen, komen elke week op donderdagochtend langs op de kinderafdeling! De clowns komen jou opvrolijken zodat je even kunt vergeten dat je ziek bent. Zij brengen gezelligheid op de afdeling en komen, als je dat leuk vindt, bij je bed langs.clown-pantalon

Stichting CliniClowns Nederland, het goede doel voor kinderen, stelt u graag voor aan Toet. Toet is de zachte knuffelmuis van CliniClowns en verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en donkergrijs. Koop CliniClowns knuffel Toet voor €5,- bij u in de buurt of via de webshop. Met de aankoop van de knuffel maakt u het mede mogelijk dat CliniClowns nog meer zieke kinderen de kracht van een lach kan laten ervaren!