Een afspraak bij de kinderarts

"Als je binnenkort naar de kinderarts moet, ga je naar de kinderpolikliniek in het ziekenhuis. Daar kom je bij een balie waar een doktersassistente zit. Aan haar vertel je je naam zodat de arts weet dat je er bent."

Meestal moet je dan nog even wachten in de wachtkamer. Daar zitten vaak nog meer kinderen te wachten. Je mag er even spelen met het speelgoed. Als je aan de beurt bent, wordt je naam geroepen en mag je naar de kinderarts. Je gaat dan samen met de arts naar een aparte kamer. Dit heet een spreekkamer. Je vader of moeder gaat met je mee.

Voor het eerst op de kinderpoli
Als je voor het eerst bij de kinderarts komt, wil de arts precies weten hoe het met je gaat. Daarom stelt hij of zij je allerlei vragen. Vaak wil de arts je ook even onderzoeken in de behandelkamer. De arts vertelt precies wat hij of zij gaat doen.

Soms ziet de arts meteen wat er aan de hand is. Soms is het nodig dat er verder onderzoek wordt gedaan.

Als je bezoek aan de arts klaar is, bespreekt de arts dit met jou en je ouders. We spreken dan af wat er moet gebeuren om je beter te maken.

Op controle
Sommige kinderen moeten voor controle bij de arts langs. Dit betekent dat je al eens eerder bij de kinderarts bent geweest of in het ziekenhuis hebt gelegen. De arts bespreekt met jou en je ouders hoe het nu met je gaat. Misschien moet je nog verder onderzocht worden.

Kijk bij wie zijn de kinderartsen? om te zien welke artsen er werken in het ziekenhuis.