Voor je naar het ziekenhuis gaat

"Vóórdat je naar het ziekenhuis gaat, moet je natuurlijk thuis je tas inpakken. Ook kun je alvast een keer naar het ziekenhuis komen om te kijken hoe het in het ziekenhuis gaat."

Voorlichting
Elke week is er in het ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst. Dan vertelt een spelleidster wat er gebeurt als je in het ziekenhuis komt. Ook vertelt ze over onderzoeken en operaties. Natuurlijk mag je vragen stellen. Dat geldt ook voor je papa of mama.

Als je niet op de voorlichtingsbijeenkomst bent geweest, komt de spelleidster bij je langs als je al in het ziekenhuis bent. Kijk bij wie werken er? om te zien wie de spelleidsters zijn.

Wat neem ik mee?
Als je naar het ziekenhuis komt, moet je natuurlijk wel wat dingetjes van thuis meenemen! Kijk hieronder waar je zoal aan moet denken.

• Pyjamakoffer
  • Pantoffels
  • Extra onderbroek
  • Lekker zittende kleding, zoals je joggingpak