Spelen in het ziekenhuis

Slimy2.JPG"Als je op de Kinderafdeling bent, kun je ook spelen in het ziekenhuis. We hebben een speelkamer, een speelkoffer, een speelterras, Playstation, je eigen BeterBoek en natuurlijk tv en dvd op je eigen kamer."

 

De speelkamer
We hebben een hele leuke speelkamer. In de speelkamer kun je spelen, als dat mag van de arts natuurlijk. Je kunt er knutselen, spelletjes spelen, muziek luisteren, bouwen, en ga zo maar door. Er zijn ook stoere auto's waarmee je door de gangen kunt rijden. Als je wilt kun je ook eten in de speelkamer. Mag je niet uit bed en wil je toch spelen? Geen probleem, want het bed heeft wieltjes. Dan kan papa of mama je naar de speelkamer toe rijden.

Om 10.30 uur kun je niet vrij spelen, maar doet de spelleidster een activiteit met meerdere kinderen. Daar kun je natuurlijk ook aan meedoen. Kijk bij wie werken er? om te zien wie de spelleidsters en de artsen zijn.

Speelkoffer.JPGSpeelkoffer
Op de gang bij de speelkamer staat de Speelkoffer, die we hebben gekregen van de CliniClowns (Kijk bij CliniClowns welke CliniClown er wel eens in het ziekenhuis komt). De Speelkoffer is zo groot dat je er bijna in kan staan. Hij heeft laatjes met spelletjes en geluiden, maar je kunt ook jongleren met gekke dingen. Ook kun je foto's maken van jezelf, jezelf een ander gezicht geven of volplakken met gekke plaatjes. Als je het leuk vindt, kun je de foto's ook mailen naar je vriendjes, vriendinnetjes of opa en oma!

Playstation
Op de gang bij de tweepersoonskamers, staat een televisie met dvd speler en Playstation. Er zijn verschillende spelletjes bij de spelleidsters, maar je mag natuurlijk ook je favoriete spel meenemen vanaf thuis.

Speelterras

Naast de speelkamer is een speelterras. Hier kun je ook lekker spelen of een frisse neus halen, als het mag van de arts. En natuurlijk alleen bij mooi weer. Op het terras staat een klimrek waarop je kunt klimmen, klauteren en glijden.

beterboek2013Het BeterBoek
Als je op de afdeling komt, krijg je van de spelleidster een BeterBoek. Dit boek staat vol kleurplaten, spelletjes en puzzels. Maar je kunt in het boek ook opschrijven wat er allemaal met je gebeurt, wie je leuk vindt en wat je misschien een beetje eng vindt. Papa en mama of de spelleidsters kunnen je daarmee helpen. En als je weer naar huis gaat mag je het BeterBoek natuurlijk mee naar huis nemen!