Een dag op de kinderafdeling

klok1"Een dag op de Kinderafdeling ziet er ongeveer zo uit als hier staat. Maar het kan natuurlijk zijn dat het in jouw geval anders is! Vraag aan de kinderverpleegkundige hoe jouw dag eruit ziet."

07.00 uur: De verpleegkundige maakt je wakker. Zij neemt je temperatuur op. Ze telt je polsslag en ze telt je ademhaling. Je krijgt de tijd om wakker te worden. Papa of mama kan zich aankleden. Kijk bij wie werken er? om te zien wie de kinderverpleegkundigen zijn.

07.15 uur:  Na het aankleden krijg je ontbijt. En je papa of mama ook zodat jullie samen ontbijten. Na het ontbijt kan je je wassen. Dit mag mama of papa doen. Of de verpleegkundige doet dat.

In de loop van de ochtend komt de arts. Hij of zij kijkt hoe het met je gaat. Kijk bij wie werken er? om te zien wie de kinderartsen zijn.

09.30 uur: Als je niet heel erg ziek bent, mag je naar de speelkamer. Kijk bij spelen in het ziekenhuis om te zien wat je allemaal in de speelkamer kunt doen.

10.00-11.30 uur: Op deze tijden mag er bezoek komen. Bijvoorbeeld je opa en oma of je vriendje en vriendinnetje.

10.30 uur: Het 'speelkameruur': de spelleidsters doen een activiteit met meerdere kinderen in de speelkamer, waar je aan mee kunt doen. Kijk bij wie werken er? om te zien wie de spelleidsters zijn.

12.00 uur: Er komt brood op de afdeling. Je mag je brood opeten in de speelkamer met de andere kinderen. Of je eet het op in je kamer, met mama of papa. Zij moeten zelf voor hun brood zorgen.

13.00-14.00 uur: Na het eten gaan veel kinderen een uurtje slapen. Als je niet moe bent, kun je op je kamer een boekje lezen; of een filmpje kijken. Na het rustuurtje mag je weer naar de speelkamer.

15.30-17.00 uur: Ook 's middags mag er weer bezoek komen. Zo kan je je broertjes, zusjes of vriendjes even zien.

17.00 uur: Het is alweer tijd voor een warme maaltijd. Je mag het opeten in de speelkamer met de andere kinderen. Of je eet het op in je kamer, met mama of papa. Zij moeten zelf voor hun eten zorgen. Het eten kan anders smaken dan thuis. Op de Kinderafdeling staat ook een koelkast voor je ouders. Daarin kan mama of papa jouw lievelingsdrinken of eten bewaren.
Na het eten kijk je nog televisie of speel je in de speelkamer.

???: Je gaat om dezelfde tijd slapen als thuis. Mama of papa kan bij je blijven slapen.