Parkeren

ParkeerterreinenParkeer sign.JPG
De ingang van de parkeerterreinen is aan de Laan van de Helende Meesters, nabij de hoofdingang. Op het bord kunt u de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op P1 en P2 zien (VOL/VRIJ). Linksaf vindt u na de slagboom P1, rechtsaf P2. Bij de slagboom neemt u een parkeerkaartje, die u voor vertrek kunt betalen bij één van de betaalautomaten. De betaling kan alleen nog middels pinbetaling.

Parkeertarieven en betaalautomaten

  • Eerste 30 minuten gratis
  • 1 uur: € 1,80
  • 2 uur: € 3,00
  • 2,5 uur € 4,10
  • 3 uur: € 4,40
  • 8 uur: € 6,60
  • Dagtarief: € 11,00

De betaalautomaten vindt u:

  • in de centrale hal bij de hoofdingang (P1);
  • op parkeerterrein P2;
  • bij de ingang van de Spoedpost.

Verlies parkeerkaart
Het verlies van uw parkeerkaartje kunt u bij de betaalautomaat aangeven. U betaalt dan daar het dagtarief, waarna u een uitrijdkaartje krijgt uit de automaat.

Kiss en ride 'stop'plaats
Het ziekenhuis beschikt over diverse K&R (Kiss en Ride) 'stop'plaatsen. Dit betekent dat de begeleiders van patiënten die worden gebracht of worden opgehaald, kunnen stoppen op deze plek. De K&R plek is vlakbij de hoofdentree gesitueerd. U rijdt via de parkerterreininrit op de Laan van de Helende Meesters linksaf het parkeertterrein op, daar vindt u de K&R plekken. U hoeft voor de K&R niet voorbij de slagbomen en heeft dus ook geen parkeerkaartje nodig.

Invalidenparkeerplaatsen
Naast de hoofdingang (P1) zijn acht invalidenparkeerplaatsen. Parkeren op deze plaatsen is gratis, mits u de gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit plaatst. Wanneer deze parkeerplaatsen bezet zijn, kunt u ook op P2 terecht. Daar vindt u bij de ingang naar de fysiotherapie nog eens vier parkeerplaatsen. Heeft u géén gehandicaptenparkeerkaart? Plaats uw auto dan op de reguliere parkeerplaatsen. Het team Handhaving van de Gemeente Amstelveen wijst patiënten en bezoekers er op dat een bekeuring kan worden gegeven à € 370,-! Voor een overzicht van de parkeerterreinen, fietsenstalling, inrit, K&R-parkeerplaatsen, betaalautomaten, enzovoorts: zie de plattegrond van het buitenterrein.

Motoren
Voor motoren is nabij de hoofdingang een aparte zone ingericht, waar deze voertuigen kunnen parkeren.

Maandkaart parkeren
Voor frequente bezoekers is er een maandkaart verkrijgbaar. De kosten voor deze kaart zijn € 50,- waarvan € 25,- parkeergeld en € 25,- borg. De borg krijgt u na afloop op uw bank/girorekening teruggestort. Het verlengen van de kaart is mogelijk. Bij het Infocentrum in de Centrale Hal en op de verpleegafdelingen zijn aanvraagformulieren verkrijgbaar. Let op: na de aanvraag duurt het ongeveer 2 werkdagen voordat de kaart geactiveerd is.

Fietsenstalling
Bij de hoofdingang vindt u twee, onbewaakte, overdekte fietsenstallingen.