Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Onder algehele verdoving wordt een ader uit het been of de arm en/of slagader uit de borst gebruikt om een omleiding aan te leggen langs de  vernauwing van de aangetaste kransslagader. Het bloed stroomt dan via de omleiding naar de hartspier en zo neemt de bloedvoorziening naar de hartspier toe.

Na deze operatie hebben de patiënten in ons ziekenhuis een tijd nodig van herstel. Bij elke patiënt wordt individueel bekeken wanneer zij toe zijn aan ontslag. Na ongeveer 6 weken van herstel kunnen de patiënten rustig aan beginnen met revalideren. Dit gebeurt onder begeleiding en deze patiënten komen in aanmerking voor de hartrevalidatie.

De operatie vindt niet plaats in Ziekenhuis Amstelland maar in een academisch ziekenhuis. Patiënten komen na de procedure terug in Ziekenhuis Amstelland om te herstellen.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Cardiologie

  Afdeling Cardiologie, locatie B26, blauwe route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7005
  E-mail: [email protected]